Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul filmului european, 2015

Tudor Giurgiu - ambasador onorific al Festivalului Filmului European, 2015


martie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Filmului European va avea loc în 2015 în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, deschiderea fiind programată pentru data de 7 mai 2015. Cel mai important eveniment cinematografic al lunii mai 2015 este organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene.
 
La ediţia 2015 vor fi proiectate peste 40 de filme (drame, comedii, filme biografice, documentare şi de animaţie) din 25 de ţări. Conform tradiţiei, proiecţiile vor fi însoţite de discuţii despre filme, în prezenţa producătorilor, regizorilor, actorilor sau a unor critici de film. Precedenta ediţie a adus în sălile cinematografelor Studio (Uniunea Cineaştilor din România) şi Elvire Popesco (Institutul Francez) un număr de aproximativ de 8.000 de spectatori.
 
"Ediţia 2014, aplaudată îndelung de cinefilii români care au umplut sălile cinematografelor, ne obligă să păstrăm acelaşi nivel înalt, atât în privinţa selecţiei filmelor, cât şi în ceea ce priveşte evenimentele conexe. Dorim să oferim publicului o întâlnire consistentă cu cinematografia europeană", a declarat  Liviu Jicman, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.
 
Proiecţiile din Bucureşti vor avea loc la Cinema Pro, Cinema Studio şi Cinema "Elvira Popescu". Ca şi în 2014, accesul la proiecţii va fi liber. La Gala de deschidere accesul se va face pe bază de invitaţie.
 
Organizatorii îşi vor ţine promisiunea formulată la ediţia 2014: adăugarea pe harta Festivalului a unor oraşe noi, unde, cu sprijinul partenerilor locali, se vor organiza proiecţii ale filmelor de la FFE.
 
Ambasadorul onorific al celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Filmului European este Tudor Giurgiu, al cărui nou film, De ce eu? a avut premiera la începutul anului 2015. În clipul de prezentare al festivalului, Tudor Giurgiu va propune, conform tradiţiei, o viziune personală asupra a ceea ce înseamnă cinematografia europeană în contextul actual. Toate articolele despre Festivalul filmului european, 2015


0 comentarii

Spacer Spacer