Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Trei Scurtmetraje cu Cai Putere în trei cinematografe


martie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
ICON production va lansa joi 2 aprilie 2015, în trei cinematografe din Bucureşti, proiectul inedit Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în regia lui Daniel Sandu. În cadrul programului vor fi proiectate producţiile realizate de tânărul regizor Daniel Sandu: Numărătoarea manuală, Vocea a doua, Cai Putere.

Filmele vor rula în prima parte a lunii aprilie la Cinema Elvire Popescu (2 şi 4 aprilie 2015, ora 18:30), Cinema Muzeul Ţăranului (7 - 9 aprilie 2015, ora 18:00), Cinemateca Union (3 şi 9 aprilie 2015, ora 19:30).

Premiera va avea loc pe 2 aprilie 2015 la Cinema Elvire Popescu în prezenţa echipelor celor trei scurtmetraje dar şi a publicului.

Numărătoarea manuală (2011, producţie Parada Film) spune povestea lui Mircea, un angajat cu vechime la compania naţională a autostrăzilor şi drumurilor naţionale, care  încearcă să-l angajeze pe nepotul său George, un tânăr şomer cu facultate, la aceeaşi companie. Munca lor constă în a număra maşinile care trec pe şoselele patriei în vederea unor statistici solicitate de Uniunea Europeană. Însă cei doi au păreri diferite despre munca pe care o prestează iar prietenia lor se transformă în conflict. Din distribuţie fac parte actorii Alexandru Georgescu, Cătălin Stelian, Marcelo Cobzariu, Iulian Dârlău.

Scurtmetrajul a fost prezent în numeroase festivaluri prestigioase din Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven şi a câştigat Premiul Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Leiden.

Scurtmetrajul Vocea a doua (2013, producţie Hi Film) o are în centrul poveştii pe Gabi, o asistentă socială la o casă de copii, care se trezeşte prinsă în propriile prejudecăţi atunci când o mamă de etnie romă vine să-şi ia copiii acasă de Crăciun.

Filmul, care a câştigat în 2013 Premiul Special la Festivalul Internaţional de Film Anonimul, îi are în distribuţie pe Medeea Marinescu, Victoria Dicu, Doru Cătănescu, Adi Simionescu, Emanuel Barok.

Acţiunea din Cai Putere (2014, producţie ICON production) are loc în fiecare toamnă când Mihai, cu ajutorul prietenilor îşi urcă motocicleta în apartamentul său de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, însă, Mihai descoperă cât de fragile sunt prieteniile.

Adrian Titieni, Costel Caşcaval, Lucian Ifrim, Marian Popescu, Cătălin Stelian, Mihaela Sîrbu, Tora Vasilescu, Do Tan Phong sunt cei care pot fi văzuţi pe marele ecran în Cai Putere.

Filmul, produs de Velvet Moraru, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Cottbus şi premiul pentru Cel mai bun film în competiţia naţională la Timishort 2014 iar în martie 2015 a obţinut premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de comedie la Comedy Short Film Festival la Plaza România, în Bucureşti. În aprilie va participa în competiţia oficială la festivalul INDIELisboa în Lisabona, Portugalia.

Daniel Sandu a absolvit Universitatea MEDIA - Facultatea de Cinematografie, Secţia - regie film, clasa regizor Andrei Blaier.  În prezent lucrează la debutul său în lungmetraj Un pas în urma serafimilor, produs de Ada Solomon. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Contemporani. Filme spaniole actuale, la Institutul Cervantes din Bucureşti, Comunicat de presă
 Concurs de scenarii Write a Screenplay for... Anamaria Marinca & Vlad Ivanov, Comunicat de presă
 Start înscrieri la The Script Contest, 2019, Comunicat de presă
 Un nou final de sezon - proiecţiile de film de la Centrul Ceh se încheie, Comunicat de presă
 Rebelii Cehoslovaciei - înainte şi după - la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer