Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Juriul concursului de scenarii EPISODUL 1, organizat de HBO, a desemnat câştigătorul primei ediţii, 2015


august 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Câştigătorul primei ediţii a concursului de scenarii organizat de HBO, EPISODUL 1 este Laurenţiu Gabriel Rusescu, cu scenariul Datoria. HBO ia în considerare în mod potenţial proiectul câştigător pentru o fază ulterioară, de dezvoltare. Câştigătorul va primi un premiu în valoare de 2.500 de dolari.

Autorii şi scenariile finaliste au fost:
Daniela Raţiu, Pauker
Mureşan Manuela, Alter Ego
Bogdan Ioan Bărbulescu, Minunata lume a lui Tibi
Laurenţiu Gabriel Rusescu, Datoria
Vladi Păunescu, Oameni şi Bouri

EPISODUL 1 a fost organizat de HBO cu scopul de a găsi scenarii autentice, îndrăzneţe şi originale, centrate pe realităţi româneşti, care spun o poveste puternică şi aduc cel puţin un personaj memorabil în scenă, în vederea dezvoltării şi producţiei unei / unor serii TV destinate şi adecvate brandului HBO.
 
Am fost foarte încântaţi de toate scenariile finaliste şi intenţionăm să intrăm într-un dialog cu autorii acestora. În afara scenariilor finaliste, există şi alte proiecte de avut în vedere, care excelează la nivel de scriitură.
 
Dintre cei cinci finalişti, scenariul lui Laurenţiu Gabriel Rusescu e cel mai aproape de ceea ce înţelegem noi printr-un proiect HBO. E un scenariu de atmosferă, autorul se joacă foarte frumos cu un gen consacrat pe care îl abordează într-o cheie diferită şi personală. E o poveste bine structurată, cu personaje puternice, tensiune, mister şi dialoguri savuroase.
 
Ceea ce îl face şi câştigător este faptul că reflectă foarte bine o profundă înţelegere a seriilor TV . Scenariul chiar este 100% episodul pilot al unei foarte posibile serii şi lansează o poveste pe care aşteptăm cu interes să o urmărim în episoadele următoare, deschide cadrele şi pune întrebările bune. Pilotul, foarte bine dozat, este o bază pentru ceea ce ar putea urma., a declarat Andra Radu, Original Production Research and Development Manager HBO România.
 
La prima ediţie a concursului EPISODUL 1 au fost înscrise 308 scenarii. Multe dintre ele vor rămâne în atenţia producătorilor HBO pentru eventuale proiecte viitoare. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Contemporani. Filme spaniole actuale, la Institutul Cervantes din Bucureşti, Comunicat de presă
 Concurs de scenarii Write a Screenplay for... Anamaria Marinca & Vlad Ivanov, Comunicat de presă
 Start înscrieri la The Script Contest, 2019, Comunicat de presă
 Un nou final de sezon - proiecţiile de film de la Centrul Ceh se încheie, Comunicat de presă
 Rebelii Cehoslovaciei - înainte şi după - la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer