Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de Teatru Excelsior Teen-Fest, 2015

Câştigătorii primei ediţii a Excelsior Teen-Fest, 2015


octombrie 2015
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Teatrul EXCELSIOR îi anunţă pe câştigătorii primei ediţii a Festivalului de Teatru pentru adolescenţi EXCELSIOR TEEN-FEST care s-a desfăşurat în perioada 25 septembrie - 2 octombrie 2015, în Bucureşti. În timp ce juriul a avut dificila sarcină de a alege câştigătorii, tinerii bucureşteni s-au bucurat din plin de spectacolele selecţionate.

Prima ediţie a Festivalului EXCELSIOR TEEN-FEST s-a încheiat vineri, 2 octombrie 2015, cu premiera spectacolului Thomas Sawyer, dramatizare după Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain, regia Horia Suru. Timp de opt zile, adolescenţii bucureşteni au umplut sălile Teatrului Excelsior şi ale teatrelor partenere. Pe lângă caracterul său educaţional, Excelsior Teen-Fest a avut şi un caracter competiţional.

Spectacolele au fost jurizate de criticii de teatru Monica Andronescu şi Mircea Morariu, şi directorul artistic adjunct al Prague Youth Theatre, Rebecca Humphries. Alături de aceştia, Excelsior Teen-Fest a avut şi un juriu al adolescenţilor format din şase elevi (Colegiul Naţional de Arte "Dinu Lipatti" şi Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr"), care a oferit un premiu special.

Vă reamintim spectacolele aflate în competiţie: Chip de foc (r. Vlad Cristache), Amintiri din epoca de şcoală (r. Radu Apostol), Vicleniile lui Scapino (r. Alexandru Mâzgăreanu), O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii (r. Vlad Massaci), Coro Nero (r. Veronica şi Cătălin Pătru), La ţigănci (r. Andrei şi Andreea Grosu), Tipografic Majuscul (r. Gianina Cărbunariu), Flori pentru Algernon (r. Iulia Colan), ActOrchestra, creaţie colectivă (r. Horia Suru), Profu' de religie (r. Bobi Pricop) şi Numele (r. Vlad Cristache).

Juriul a acordat următoarele premii:

Premiul pentru Cea mai bună regie - Bobi Pricop, pentru spectacolul Profu' de religie produs de Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova;

Premiul pentru Cel mai bun actor - Vlad Bîrzanu, pentru rolul Christopher Boone din spectacolul O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii, regia Vlad Massaci, produs de Teatrul Anton Pann din Râmnicu-Vâlcea;

Premiul pentru Cea mai bună scenografie - Vladimir Turturica, pentru scenografia spectacolului La ţigănci, regia Andrei şi Andreea Grosu, produs de Unteatru;

Premiul pentru Cel mai bun spectacol - Tipografic Majuscul, un spectacol de Gianina Cărbunariu, coproducţie dramAcum şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Nitra, Slovacia, în parteneriat cu Teatrul Odeon.

Juriul format din adolescenţi a oferit Premiul special actriţei Iulia Colan, pentru rolul din spectacolul Flori pentru Algernon, regia Iulia Colan, produs de Teatrul Act. Toate articolele despre Festivalul de Teatru Excelsior Teen-Fest, 2015


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Magnific de nepregătiţi pentru nesfârşita micime a lumii - The History Boys, Monica Ploeşteanu
 Program Excelsior Teen-Fest, 2015, Comunicat de presă
 Seri de film la Excelsior Teen-Fest, 2015, Comunicat de presă
 Atelierele Excelsior Teen-Fest, 2015 - Oraşul în mişcare , Comunicat de presă
 Boy, you will be a man soon - The History Boys, Vlad Galer
 Toate articolele despre Festivalul de Teatru Excelsior Teen-Fest, 2015


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer