martie 2016
Menajeria de sticlă
POINT anunţă noi reprezentaţii ale spectacolului Menajeria de sticlă, în regia Alexandrei Penciuc, o abordare complet nouă a cunoscutului text scris de Tennessee Williams.

Menajeria de sticlă este o călătorie care oferă posibilitatea de a revedea sau rescrie lucruri din trecut. Este ca o maşină a timpului care deschide un drum spre acceptare pavat de frică, blocaj şi neputinţă. Este o căutare şi în acelaşi timp o confruntare. Niciunul dintre personaje nu poate exista fără celălalt dar în acelaşi timp, fiecare cere "acel ceva mereu amânat şi mereu aşteptat pentru care trăim".
Totul este amintire.

Dacă ne-am putea întoarce, dacă am putea schimba ceva din trecut, sau dacă am putea să fim prezenţi când am lipsit. S-ar schimba cursul lucrurilor? În ce măsură ne putem controla amintirile? Ce s-a întâmplat cu adevărat? Care este unghiul cel mai potrivit din care să priveşti cât să poţi merge mai departe?
Ce te obsedează? Cine te urmăreşte? Ce ascunzi? Eşti treaz?

"Cine priveşte în afară, visează. Cine priveşte înăuntru, se trezeşte." - C.G. Jung
Tu unde alegi să fii?


Din distribuţie fac parte actorii Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache. Regia spectacolului este semnată de Alexandra Penciuc, iar scenografia de Tudor Prodan.

"POINT te direcţionează natural spre un unghi proaspăt din care să priveşti lucrurile. Un spaţiu minimal, conceptual, visceral, un cadru provocator pentru a reinventa un text clasic şi a căuta esenţa care duce cu atât mai mult spre personal şi intim: să-ţi aminteşti." - Alexandra Penciuc


Menajeria de sticlă este cel de-al doilea spectacol marca POINT, după NSFW de Lucy Kirkwood, regizat de Horia Suru.

Programul reprezentaţiilor pentru luna martie 2016:

Menajeria de sticlă
Vineri, 18 martie 2016, ora 20:00
Duminică, 27 martie 2016, ora 20:00

NSFW
Sîmbătă, 12 martie 2016, ora 20:00
Sîmbătă, 26 martie 2016, ora 20:00

Menajeria de sticlă, de Tennessee Williams
Regia: Alexandra Penciuc
Distribuţia: Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache
Scenografia: Tudor Prodan / Light design: Bogdan Gheorghiu
Traducerea: Ilinca Hărnuţ
Durata: 1h30min, fără pauză

POINT / Str. Eremia Grigorescu 10

POINT este un spaţiu destinat evenimentelor şi acţiunilor culturale, un loc care incită, provoacă şi inspiră atât artiştii cat si spectatorii, propunându-şi să aducă împreună oameni interesaţi să expună şi să dezbată creativ idei. Se urmăreşte descoperirea şi punerea în scenă a textelor noi în premieră în ţara noastră sau revigorarea radicală a unor texte clasice, încurajându-se creaţiile performative şi interdisciplinare.
Mai multe despre POINT şi despre reprezentaţiile viitoare puteţi afla accesând link-urile: facebook.com/pointarthub şi whatsthepoint.ro
Parteneri: Tananana, Cinemagia, Observatorul Cultural, Oraşul Meu, Liternet, Veioza Arte, Cooperativa Urbană, Yorick.ro, Urban.ro, Zile şi Nopţi, ProDrama.
De: Tennessee Williams Regia: Alexandra Penciuc Cu: Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus