martie 2016
Festivalul de Film Documentar One World România, 2016
În premieră la cea de-a noua ediţie de festival, One World Romania se apucă de peţit! "Civil Society Pitch" este un proiect inovator prin care ne propunem să cuplăm echipe mixte de profesionişti din lumea filmului şi societatea civilă cu scopul realizării de filme creative care documentează realităţile locale. Doritorii se pot înscrie la atelierul care se va desfăşura în perioada 26-27 martie 2016 la Bucureşti, în ultimele două zile ale festivalului. Data limită pentru înscrieri este 22 februarie 2016.


Regizorii, producătorii sau artiştii vizuali caută mereu subiecte interesante, unice pentru filmele şi proiectele lor, iar activiştii pentru drepturile omului sunt în căutare de metode noi şi creative de a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor din domeniul în care activează. O modalitate foarte bună de a semnala şi a aduce în atenţia publicului larg subiectele importante, dar nemediatizate, este prezentarea lor în filme documentare. Organizaţiile neguvernamentale nu deţin însă mijloacele şi expertiza necesare pentru a le realiza, iar cineaştii ajung cu greu la subiectele cu impact social.

One World Romania vine în întâmpinarea acestor nevoi şi îi va ajuta pe toţi să îşi găsească perechea perfectă. Tutorii atelierului sunt Ioana Avădani, directorul Centrului de Jurnalism Independent şi Alexander Nanau, regizor şi producător de film documentar, cărora li se va alătura Maciej Nowicki, director al Festivalului Internaţional de Film Watch Docs, Polonia. Pe durata celor două zile de lucru, activiştii pentru drepturile omului vor avea ocazia de a prezenta în faţa regizorilor, producătorilor, artiştilor şi experţilor locali şi străini, idei ce pot deveni subiecte de filme documentare. Cele mai bune proiecte vor intra în competiţia Future Docs din vara lui 2016 şi au şansa de a câştiga premiul cel mare de 7.000 de euro.

Informaţii complete despre "Civil Society Pitch", cât şi formulare de înscriere găsiţi aici. Atelierul este realizat în colaborare cu Festivalul Watch Docs, cu sprijinul programului Advocate Europe.

***

LATER EDIT: Perioada de înscrieri la atelierul Civil Society Pitch din cadrul celei de-a noua ediţii a festivalului One World Romania s-a încheiat cu succes! 40 de organizaţii non-guvernamentale şi persoane care luptă pentru apărarea drepturilor omului şi 24 de regizori şi producători de film documentar din România s-au înscris la atelierul ce va avea loc în perioada 26-27 martie 2016 la Bucureşti. Juriul nostru va delibera până pe data de 4 martie 2016, când vor fi anunţate proiectele selectate pentru faza finală a atelierului.

Temele proiectelor înscrise la Civil Society Pitch reflectă prin diversitatea lor dorinţa şi nevoia societăţii civile de a face cunoscute subiecte din multe domenii către un public cât mai divers şi asta confirmă importanţa unui festival de documentar şi drepturile omului în România anului 2016.

Situaţia imigranţilor, cea a persoanelor fără adăpost, hărţuirea sexuală, violenţa domestică, egalitatea de gen, efectele sărăciei, utilizarea banilor publici, sistemul electoral, poluarea din Bucureşti, agricultura urbană, situaţia Pădurii Letea, legile de tip Big Brother - acestea sunt doar câteva dintre subiectele propuse în proiectele înscrise la atelierul festivalului One World Romania 2016. Informaţii complete despre Civil Society Pitch găsiţi aici.

Pentru mai multe informaţii despre festival, ne puteţi scrie pe adresa [email protected]. Vă aşteptăm şi pe facebook şi youtube cu mai multe ştiri despre ce veţi vedea la One World Romania 2016!
Organizatori: Asociaţia One World Romania, Centrul Ceh Bucureşti
Partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, RoAid - Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Centrul de Resurse Juridice, EEA Grants, Bankwatch
Parteneri: Ambasada Republicii Cehe în România, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Bucureşti, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Elveţiei în România, Goethe-Institut Bucureşti, Institutul Francez din România, Ambasada Franţei în România, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, British Council, Ambasada Suediei la Bucureşti, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Portugaliei în România, Institutul Polonez Bucureşti
Susţinut de: Centrul Medical Medsana, CEZ România, Škoda, Advocate Europe
Partener digital: Canopy


Descarcă broşura One World Romania, 2016 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus