martie 2016
Între două pastile
Pornind de la experienţa creatoarei Cinty Ionescu cu depresia, dar şi ale multor alţi oameni pe care aceasta i-a intervievat, Între două pastile este un spectacol de teatru multimedia care îmbină dramatizări ale unor poveşti adevărate, cu fragmente din interviuri, cu momente filmate şi trăite în spital şi cu elemente de realitate augmentată, folosită pentru prima dată într-un spectacol de teatru din România.

Actorii Letiţia Vladescu şi Conrad Mericoffer interpretează şase pastile teatrale inspirate din mărturiile celor care au avut curajul şi generozitatea să împărtăşească experienţa lor. Poveştile, dramatizate de Maria Manolescu, sunt intercalate cu momente video ce redau experienţa video designerului Cinty Ionescu din timpul episodului ei depresiv, episod care a dus, de altfel, la naşterea acestui spectacol. Aceste momente sunt completate de un sound design manipulat în timp real de producătorul muzical Randomform.

Spectacolul Între două pastile abordează tematica depresiei dintr-o perspectivă performativă completată de tehnologii multimedia experimentale dezvoltate de Augmented Space Agency: capturi 3D, motion-tracking şi interactivitate în timp real, transpuse în realitatea augmentată. Experimentul cuprinde şi o instalaţie digitală, în cadrul evenimentului de deschidere a Festivalului One World România (21 martie 2016, MNAC), ce (re)prezintă o scenă alternativă a spectacolului, oferind o experienţă imersivă şi interactivă fiecărui spectator în parte.

Între două pastile
POINT
(Str. General Eremia Grigorescu, nr.10)
Sâmbătă, 19 martie 2016 / Vineri, 25 martie 2016
Ora 20.00 - 22.00

concept & video design: Cinty Ionescu
distribuţia: Letiţia Vlădescu şi Conrad Mericoffer
dramatizare: Maria Manolescu
mişcare scenică: Andreea Duţă
sound design: Sorin Păun 'randomform'
3d content & realitate augmentată: Augmented Space Agency
light design: Diana Miroşu
costume: Sonia Constantinescu şi Anca Miron
scenografie: Dan Adrian Ionescu

Premiera spectacolului are loc la POINT în cadrul Festivalului One World Romania. În cadrul aceluiaşi festival, pe 21 martie 2016, va avea loc la MNAC Bucharest un eveniment-instalaţie cu elemente din spectacol.

One World Romania, singurul Festival de Documentar si Drepturile Omului din România îşi va desfăşura cea de-a noua ediţie în perioada 21-27 martie 2016 la Bucureşti. Selecţia cuprinde 60 de filme documentare, din 39 de ţări, de pe 5 continente, împărţite în mai multe secţiuni tematice. Timp de o săptămână, spectatorii se vor putea bucura de expoziţii de fotografie, ateliere, dezbateri şi aproximativ 70 de proiecţii în următoarele locaţii: Cinema Eforie, Union, Elvira Popescu, Hollywood Multiplex, Centrul Ceh şi Ambasada One World la cort din Parcul Colţea. Evenimentul de deschidere va avea loc luni, 21 martie la etajele 3 şi 4 ale Muzeului Naţional de Artă Contemporană. Biletele şi abonamentele sunt disponibile pe www.eventbook.ro.

POINT se conturează ca un art hub dedicat manifestărilor cultural-artistice din Bucureşti. Temele vor varia în fiecare săptămână, dar vor include un line-up cultural care merge dincolo de eclectic, plecând de la piese de teatru, expoziţii de arte vizuale, concerte de muzică şi dans şi proiecţii cinematografice. Unicitatea clubului constă în capacitatea sa de a reuni o serie largă de discipline artistice într-un singur loc şi trebuie văzut ca un model de colaborare, de intersecţie între discipline şi medii artistice, ca o voce comună pentru scena culturală independentă. Ne dorim ca membrii noştri să construiască o comunitate puternică care să ajute la formarea unei identităţi complexe a acestui spaţiu prin participarea artiştilor, actorilor, regizorilor, curatorilor şi a managerilor culturali în realizarea unor proiecte noi şi dinamice.

De: Maria Manolescu Regia: Cinty Ionescu Cu: Letiţia Vlădescu, Conrad Mericoffer

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus