martie 2016
Love
LOVE 3D este o tulburătoare poveste de dragoste la Paris dintre un băiat, o fată şi încă o fată, în regia lui Gaspar Noé (IrréversibleEnter the Void). Acum în cinematografele româneşti, distribuit de Independenţa Film.
 
The Guardian: "Un film exclusiv pentru fanii hardcore"
Variety (la proiecţia LOVE 3D la Cannes 2015 - n.red.): "La fel ca şi Nymphomaniac din ediţia 2014 a Festivalului, LOVE 3D este un fel de şoc care testează limitele de toleranţă pe fiecare piaţă pe care intră."
New York Times: "Povestea unei relaţii amoroase spuse numai prin intermediul scenelor de sex"


Atenţie! Un film Interzis Minorilor (18), conform C.N.C.
Durata: 2 h 15 min.

***
 
"Monogamia nu se află în codul nostru genetic"
 
"Părinţii mei au fost împreună 55 de ani", spunea regizorul Gaspar Noé într-un interviu din 2015 pentru Metropotam.ro, cu ocazia lui Les Films de Cannes à Bucarest. "Bine, au făcut multe tâmpenii, dar au rămas împreună - ei sunt un fel de model. Pentru mine, un cuplu ideal e acela care supravieţuieşte dincolo de orice dificultate întâlnită. Şi ai mei au trecut prin multe. Cred în noţiunea de cuplu, însă ştiu că monogamia nu se află în codul nostru genetic. Şi atunci, cum facem? Uite că unii oameni au reuşit".

În LOVE 3D trebuia să joace Monica Belluci şi Vincent Casel
 
Filmul a avut un buget de circa 3 milioane $, iar toate filmările au avut loc la Paris. Iniţial, proiectul s-a numit Danger şi în rolurile principale ar fi trebuit să joace Monica Belluci şi Vincent Cassel, însă cei doi au renunţat ulterior la idee şi aşa a apărut Irréversible. "Vincent mi-a spus că intimitatea şi viaţa lor sexuală sunt singurele lucruri care le-au rămas doar pentru ei şi nu ar vrea să schimbe asta odată cu filmul", a spus Noé în 2015 la Bucureşti, într-un interviu pentru Mediafax. "Şi eu fac filme, şi eu m-am îndrăgostit de o femeie, la fel ca personajul principal", a dezvăluit Noé elementul autobiografic din LOVE 3D, element care se regăseşte în toate celelalte filme ale sale.


România liberă: Love 3D, un film-şoc
Urban.ro: LOVE nu este un film porno, ci un film trist si intim despre iubiri pierdute, alegeri gresite si rani care se inchid mai greu.
VICE: un film hipersexualizat, (...) flashbackuri senzuale, (...) caută profunzimi în fiecare felaţie, ménage a trois şi spasm transporat avut cu cele două partnere.

Regizorul Gaspar Noé, videoclipuri pentru Placebo şi Nick Cave
 
Regizorul Gaspar Noé a colaborat de-a lungul carierei şi cu trupe consacrate precum Placebo, Animal Collective sau Nick Cave, cărora le-a realizat videoclipuri.
 
Clipul piesei Nick Cave & The Bad Seeds - We No Who U R de pe albumul Push The Sky Away din 2013 a fost regizat de Gaspar Noé şi a adunat 2 milioane de afişări pe YouTube.


Tot el a regizat videoclipul versiunii franţuzeşti pentru piesa Protège-Moi a trupei Placebo, de pe albumul Sleeping with Ghosts (2004). Din motive de conţinut explicit, clipul nu a fost niciodată lansat în mod oficial. Nu a apărut nici pe varianta DVD a colecţiei de single-uri lansat în acelaşi an. "Am fost nevoiţi să înlocuim videoclipul acela, altfel singurul loc de unde aţi fi putut cumpăra DVD-ul nostru ar fi fost sex shop-ul", a explicat Brian Molko, liderul trupei Placebo.
 
Celor de la Animal Collective, Gaspar Noé le-a realizat un clip pentru piesa Applesauce. Personajul principal sunt buzele unei fete, filmate foarte de aproape, în timp ce mănâncă fructe. Recomandarea autorului a fost ca filmul să fie urmărit pe întuneric, pentru efect maxim.
 

***

LOVE 3D / DRAGOSTE 3D este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.
 
Independenţa Film a distribuit pelicule ca: Youth (r. Paolo Sorrentino) - Cel mai bun film european 2015, Dheepan (r. Jacques Audiard) - Palme d'Or 2015, Mommy (r. Xavier Dolan), Deux jours, une nuit (r. Fraţii Dardenne), La grande bellezza (r. Paolo Sorrentino), Nymphomaniac (r. Lars von Trier), La vie d'Adèle (r. Abdellatif Kechiche), Jagten / Vânătoarea (r. Thomas Vinterberg), Amour (r. Michael Haneke), Trainspotting (r. Danny Boyle), Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (r. Jean-Pierre Jeunet), Melancholia (r. Lars von Trier), Todo sobre mi madre (r. Pedro Almodóvar), In the Mood for Love (r. Wong Kar Wai), Vicky Cristina Barcelona (r. Woody Allen), Dogville (r. Lars von Trier) etc.




Regia: Gaspar Noé Cu: Karl Glusman, Aomi Muyock, Klara Kristin, Juan Saavedra

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus