martie 2016
Premiile Gopo, 2016
Luni seară, 28 martie 2016, în Sala Mare a Teatrului Naţional I.L. Caragiale va avea loc cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, un eveniment care răsplăteşte anual performanţa din filmul românesc. Prezentatorul evenimentului va fi actorul Alexandru Bogdan.
 
Gala Premiilor Gopo va fi transmisă în direct, începând cu ora 19.00, pe TVR 2, TVR HD şi Radio România Cultural.

Alexandru Bogdan, născut pe 24 ianuarie 1986, la Târgu-Ocna, a urmat cursurile Universităţii Hyperion, secţia Actorie, apoi a absolvit Regie teatru la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale unde, de asemenea, a terminat şi un master în actorie. A debutat în 2006, la Teatrul Odeon, în piesa E doar sfârşitul lumii, în regia lui Radu Afrim, iar în prezent îl puteţi vedea pe scena Teatrului de Comedie, în 4 spectacole: Îmblânzirea scorpiei, Jocul de-a vacanţa, Puricele şi Directorul executiv. Alexandru Bogdan este cunoscut şi pentru apariţiile sale TV în calitate de prezentator al emisiunii Cronica Cârcotaşilor şi rolurile interpretate în serialul Mondenii.

 
Printre actorii care se vor urca pe scena Premiilor Gopo pentru a înmâna mult-râvnitele statuete îi amintim pe Ada Condeescu, Levente Molnar, Bogdan Dumitrache, Alina Grigore, Bogdan Albulescu, Emilia Dobrin, Oana Pellea, Iulia Colan.
 
Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cei mai buni actori, Cel mai bun scenarist), din programul serii nu vor lipsi Premiul pentru Întreaga Carieră - oferit actorului Florin Piersic, Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate - acordat actorului Constantin Drăgănescu, precum şi Premiul Special, înmânat cascadorului Paul Fister.
 
Vă reamintim pe această cale că, la această ediţie a Galei Premiilor Gopo, Aferim! (12 nominalizări) este urmat în clasament de Bucureşti NonStop şi De ce eu?, cu 9 nominalizări fiecare, Acasă la tata - 8 nominalizări, Lumea e a mea şi Un etaj mai jos, cu câte 7 nominalizări fiecare.
 
Cea de-a 10-a ediţie a Galei Premiilor Gopo este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Babel Communications şi Ministerul Culturii.
Co-organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţiei al Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional Bucureşti I. L. Caragiale
Co-producător: TVR 2
Sponsori principali: Dacia, Apa Nova Bucureşti, BCR
Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, MAC, Alexandrion Grup Romania
Parteneri: Empire, ODS, Melkior, Evidence, Intercontinental Bucharest
Servicii profesionale furnizate de: PwC Romania
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Recomandat de: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural
Parteneri media: Zile şi Nopţi, CINEMAP, VIVA, Observatorul Cultural
Parteneri media online: Cinemagia, CinemaRx, Cinefan, Ziarul Metropolis, AaRC.ro, sub25.ro, liternet.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus