aprilie 2016
Festivalul TIFF 2016
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) organizează, în perioada 29 mai - 4 iunie 2016, cea de-a treia ediţie a programului Transilvania Pitch Stop (TPS). Proiectul le este dedicat cineaştilor din România şi Republica Moldova aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj şi oferă consultanţă personalizată de dezvoltare de scenariu, training şi o platformă pentru susţinerea pitch-ului în faţa unor potenţiali parteneri. Prin parteneriatul cu Festivalul de la Locarno, TPS susţine primii paşi către finanţarea celor mai promiţătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internaţional.

Până pe 30 aprilie 2016, regizorii sunt invitaţi să îşi înscrie un proiect de lungmetraj de ficţiune aflat într-o etapă de început a dezvoltării. Se va acorda o atenţie specială proiectelor de calitate cu un potenţial ridicat de a fi realizate, cu accent pe cele cu buget redus şi independente. Este recomandată prezenţa unui producător ataşat proiectului.
 
Regizorii şi producătorii celor cinci proiecte selecţionate vor fi invitaţi la TIFF 2016, unde, în cadrul unui atelier-maraton de şase zile, se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului şi trainerii. Accentul activităţii în grup va fi pus pe idei eficiente de "vânzare" a proiectului în faţa unor potenţiali parteneri instituţionali şi finanţatori, pregătirea pitch-ului, dar şi pe consultanţa la nivel de scenariu şi structură dramaturgică din partea trainerilor şi experţilor implicaţi. TPS pune accent pe interacţiunea dintre grupuri şi familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajând colaborarea şi schimbul de idei între echipe, pentru o experienţă creativă completă.
 
Unul dintre premiile acordate în urma deliberării celor trei membri ai juriului este TPS Development Award  - în valoare de 2.000 de euro, oferit de TIFF şi adjudecat în 2015 de Ivana Mladenovic, cu proiectul Soldaţii. CoCo Award i-a fost acordat în 2015 lui Bogdan Mureşanu, pentru 1985, constând în includerea proiectului în cadrul Connecting Cottbus East West Co-production Market. În urma parteneriatului semnat de la prima ediţie cu Festivalul de la Locarno, două proiecte câştigătoare vor fi invitate în cadrul Locarno Industry Days, pentru un matchmaking personalizat cu profesioniştii din industrie (producători, companii de finanţare, agenţi de vânzări, distribuitori).
 
Toţi cei interesaţi să aplice la Transilvania Pitch Stop o pot face până pe data de 30 aprilie 2016. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link: https://vp.eventival.eu/tiff/2016.
 
Toate documentele necesare pentru finalizarea aplicaţiei pot fi găsite consultând regulamentul TPS. Detalii, pe www.tiff.ro şi la adresa de mail [email protected].
 
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (27 mai - 5 iunie 2016) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii şi Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Descarcă programul TIFF 2016 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus