Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2016

Start pentru înscrierile la Let's Go Digital!, atelierul pentru liceeni de la TIFF, 2016


aprilie 2016
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) lansează înscrierile pentru cea de-a 14-a ediţie a atelierului de film Let's Go Digital!. Lansat în 2005 în cadrul TIFF, Let's Go Digital! este un atelier cu tradiţie, de iniţiere în tehnici digitale de filmare şi montaj, şi se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video.

Prin Let's Go Digital!, în fiecare an, TIFF le oferă tinerilor şansa de a-şi descoperi şi dezvolta aptitudinile pentru o viitoare carieră în cinematografie, aceştia parcurgând timp de 10 zile toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare cu o camera digitală, montaj şi prezentarea scurtmetrajului realizat. Li se va pune la dispoziţie aparatură profesională, fiind îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească. De asemenea, au acces la evenimentele festivalului. Mulţi dintre foştii participanţi ai LGD au devenit de-a lungul anilor profesionişti în domeniu - au absolvit facultăţi de profil şi sunt activi ca cineaşti.
 
În urma unei preselecţii făcute de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, cei 15 participanţi aleşi vor lucra în echipe de câte 3, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura 3 seniori, foşti participanţi Let's Go Digital!, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de making of al atelierului. Cele 5 filme rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let's Go Digital! 2016. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere, în penultima zi de TIFF.
 
Înscrierile au loc până în data de 10 mai 2016. Regulamentul şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul http://tiff.ro/content/regulament-0.
 
Ediţia cu numărul 14 a Let's Go Digital! este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi va avea loc la Cluj-Napoca între 27 mai şi 4 iunie 2016.

Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei
Prezentat de: UPC / Sponsor: Noumax
Parteneri media: Zile şi nopţi, CinemaRX, Revista Plic, Intuitext, Sub25.ro, SuntParinte.ro, Edu-News.ro, Romania Pozitivă, Asociaţia Elevilor Constanţa
*** 
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (27 mai - 5 iunie 2016) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii şi Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.


Descarcă programul TIFF 2016 aici.. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2016


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Numărându-ne morţii - Note despre Ultima zi, Mihai Brezeanu
 Ultima zi sau fericita întristare, Marian Rădulescu
 Sieranevada şi marea trăncăneală, Marian Rădulescu
 Dreptate - Câini, Alin Vara
 Trageţi un loz! - Două lozuri, Mihai Brezeanu
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2016


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer