august 2016
Festivalul Orchestrelor Radio RadiRo, 2016
Ansamblul care are privilegiul de a susţine anual un concert cu ocazia decernării Premiului Nobel pentru Pace de la Oslo, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, va susţine două concerte în cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, ediţia a III-a, organizat de Radio România, în perioada 23 septembrie- 1 octombrie 2016.


Sâmbătă, 24 septembrie 2016, de la ora 19.00, orchestra va fi condusă de dirijorul Miguel Harth-Bedoya, nominalizat la premiile Grammy şi câştigător al Premiilor Emmy, care este, în prezent, dirijor-şef al ansamblului.


Programul serii va începe cu Selecţiuni din Peer Gynt, cunoscuta lucrare a lui Edvard Grieg, cel mai de seamă muzician din şcoala naţională norvegiană. Variations over a Norwegian folk tune de A. Janson va fi interpretată de Tine Thing Helseth, solistă care a început să cânte la trompetă la vârsta de 7 ani, iar astăzi, la 26 de ani, este una dintre cele mai apreciate interprete la acest instrument în plan internaţional. Seara se va încheia cu  Variaţiuni pe o temă originală  - Enigma de Elgar.


Duminică, 25 septembrie 2016 de la ora 19.00, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, condusă de acelaşi Miguel Harth-Bedoya, îl va avea ca invitat pe pianistul Vadym Kholodenko, care s-a remarcat ca unul dintre cei mai dinamici şi înzestraţi muzicieni ai generaţiei sale, apreciat pentru interpretarea sa "impecabilă, vibrantă şi plină de imaginaţie" (Cleveland Plain Dealer). Câştigător al medaliei de aur şi al premiilor speciale în cadrul ediţiei a IV-a a Concursului Internaţional de Pian Van Cliburn, în 2013, Kholodenko are o carieră internaţională în plină ascensiune în Europa, Asia şi America de Nord.


Acesta va interpreta Concertul în la minor pentru pian şi orchestră  al romanticului Edvard Grieg.

Biletele la Festivalul RadiRo sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. 

Pentru mai multe informaţii despre Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, vă rugăm să consultaţi site-ul www.radirofestival.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus