august 2016
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2016
Empatia este, cred eu, atunci când "te pui în papucii altuia" fără şosete. Te conectezi cu un om fără niciun alt material între voi... simplu: suflet pe suflet. Aşa începi: din papucii lui îi simţi picioarele, după îi simţi trunchiul, mâinile şi deveniţi aceeaşi persoană. Persoana asta "dublă" se întâlneşte cu o a treia persoană, empatizează şi se formează o nouă persoană, cu un suflet şi mai mare.

Cam asta facem noi în perioada 8-15 august 2016 la Ideo Ideis. Încet-încet, armata asta de adolescenţi care au venit din toată ţara se întâlneşte, se salută, se îmbrăţişează, iar în îmbrăţişarea asta se unifică, urmând să dea naştere unei bile imense adolescentine. În scurt timp, festivalul de teatru Ideo Ideis pentru tineri adolescenţi va deveni festivalul de teatru Ideo Ideis pentru tânărul adolescent.

Se şi simte grozav să aparţii bilei din suflete. Te simţi împlinit, te simţi adevărat cu tine însuţi, şi în acelaşi timp cu cel de lângă tine, care a devenit între timp, prin empatie, propria ta persoană.

Multe lucruri ale locului ne şi ajută mult, primul la care mă gândesc fiind cazarea: cum ai putea să te simţi mai "una cu celălalt" decât într-un cort uriaş în care se respiră în acelaşi ritm. Iar unul dintre cele mai frumoase momente din festival e acela când o persoană spune o glumiţă colegului de compartiment şi începe tot cortul să râdă.

Mai facem şi noi nişte empatie?




0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus