august 2016
Articole diverse
Între 26 şi 28 august 2016 se reactivează spiritul liber şi apetitul pentru filme în oraşul Victoria de la poalele Munţilor Făgăraş.

După succesul primelor două ediţii, cu peste 4.000 de participanţi, întâlniri cu profesionişti în domeniu, premii, concerte, petreceri în aer liber, plimbări cu bicicleta şi viaţa la cort, Festivalul de Film Victoria revine în forţă, de data aceasta cu o selecţie şi mai bogată de producţii cinematografice româneşti.

Ce înseamnă, pe scurt, acest eveniment cinematografic? Pe lângă promovarea filmului românesc şi reconectarea publicului la cea de-a şaptea artă într-un oraş din care lipsea cinematograful, festivalul a contribuit din plin la popularizarea acestei zone cu un uriaş potenţial turistic.

Cea de-a treia ediţie debutează cu proiecţia în aer liber a peliculei Bacalaureat în regia lui Cristian Mungiu, o creaţie cinematografică de o dublă însemnătate pentru oraş, având în vedere că filmările au avut loc chiar în Victoria.

Vor urma câteva zile de maraton cinematografic în care publicul se va putea bucura de producţii precum Comoara, Selfie, Bună! Ce faci?, dar şi de o selecţie de scurtmetraje premiate naţional şi internaţional.

Pe lângă proiecţiile în aer liber, la Casa de Cultură a oraşului vor rula filme româneşti deja consacrate, prezentate însă în premieră în oraşul Victoria. Selecţia include şi o animaţie pentru copii precum şi lungmetrajul Poarta albă, proiectat în prezenţa regizorului Nicolae Mărginean.

Noutatea acestui an constă în programul prelungit de proiecţii în aer liber, fără a exclude însă acele lucruri care au făcut deliciul ediţiilor anterioare: serile cu muzică chill la terasă, oferite de partenerii noştri Nicecream FM, posibilitatea închirierii terenurilor de sport precum şi accesul la piscină.
#victoriaeaici. #maimultefilmemaipuţinăvrăjeală

Intrarea la proiecţii este liberă, iar spaţiile de campare sunt puse la dispoziţie de autorităţile locale.





0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus