august 2016
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2016
După şapte zile de festival, Ideo Ideis 11 a ajuns, duminică 14 august 2016, la final.

După trei zile de ateliere de teatru tânăr şi de măiestrie, cele nouă trupe participanţe şi-au prezentat spectacolele în faţa mentorilor şi a spectatorilor. Pe durata a trei zile, trupele de liceeni s-au "întrecut" pentru aplauzele publicului. Începînd de la ediţia 2014 s-a renunţat la ideea de competiţie între trupe şi în locul unor premii individuale a fost dăruită fiecărei trupe participante o experienţă menită să îi ofere noi ocazii de dezvoltare în aceeaşi direcţie cu procesul de educaţie alternativă la care au fost expuse prin participarea la Ideo Ideis.

Experienţele oferite în 2016 celor nouă trupe de liceeni sunt următoarele:

Trupa Drama Club (Botoşani) va prezenta spectacolul Împăratul muştelor în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, 2017.

Trupa Brainstorming (Bucureşti) va prezenta spectacolul lor Trilogia belgrădeană la Showcase of Young Talent (SYT), între 9 şi 11 septembrie 2016, la ARCUB, Bucureşti.

Trupa ART3 (Braşov) va prezenta spectacolul Cerere în căsătorie la unteatru, Bucureşti.

Trupa Satyricon (Alexandria) va participa la festivalul Relief, 2017, la Teatrul Excelsior, Bucureşti.

Trupa Playhood (Bucureşti) va avea acces liber la toate proiecţiile din festivalul NexT, 2017.

Trupa The Snoop (Baia Mare) va prezenta spectacolul Orchestra Titanic la TeenFest 2016, la Teatrul Excelsior, Bucureşti.

Trupa Atelierul de Teatru (Botoşani) va prezenta spectacolul #nupotsărespir la Divan Film Festival, 2016, la Port Cetate.

Trupa Seism (Focşani) va avea acces live la finala spectacolului Românii au talent, 2016.

Trupa 3,14 (Buzău) va prezenta spectacolul Sectorul S în cadrul FestCO (Festivalul Comediei Româneşti), 2017, la Teatrul de Comedie, Bucureşti.




0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus