Ca la fiecare ediţie de One World Romania, organizăm şi în 2017, pe lângă proiecţiile din cinematografe, o serie de dezbateri pe diferite teme relevante pentru societatea românească şi în strânsă legătură cu selecţia de documentare. Toate aceste dezbateri vor avea loc în perioada 14-17 martie 2017 la Rezidenţa Scena9 (Str. I.L. Caragiale nr. 32) şi pe 18 martie 2017 la Lente (Str. Dionisie Lupu nr. 78).
Primul eveniment la cea de-a 10-a ediţie a festivalului, intitulat "De 10 ani în Europa: pe val, la vale şi înapoi" va avea loc marţi, 14 martie 2017, de la ora 17:00. Pornind de la un film realizat în contextul aderării ţărilor est-europene la Uniunea Europeană, vă propunem o discuţie despre bilanţul celor 10 ani de la aderarea României, dar şi al celor 10 ani de One World Romania şi felul în care s-a dezvoltat societatea civilă în tot acest timp. La dezbaterea moderată de jurnalistul Ovidiu Nahoi vor participa Monika Štěpánová (director fondator One World Romania), Angela Cristea (şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România) şi Elena Calistru (preşedinte Funky Citizens). (Citeşte mai mult)
Miercuri, 15 martie 2017, începând cu ora 17:00 vă aşteptăm la dezbaterea "Bolile sănătăţii". Încercăm, cu ajutorul moderatorului Vlad Mixich şi al invitaţilor săi - experţi din sistemul medical, activişti, jurnalişti - să descriem simptomele îmbolnăvirii sistemului nostru de sănătate şi să definim eventualele terapii. Dezbaterea însoţeşte secţiunea de filme cu acelaşi titlu, documentare care radiografiază sistemele medicale din alte colţuri ale lumii. (Citeşte mai mult)
Joi, 16 martie 2017, tot la ora 17:00 vă invităm la discuţia pe care am numit-o "Fără frică despre violenţa domestică". Conform unor rapoarte bine documentate, una din patru femei din România a suferit violenţe din partea partenerului şi 6% dintre ele au fost victima unei agresiuni sexuale. În ciuda acestor cifre, violenţa domestică rămâne un fenomen despre care nu prea se vorbeşte. Încercăm să facem vizibil acest fenomen printr-o proiecţie şi o dezbatere pe această temă, cu ajutorul partenerilor noştri de la Fundaţia Sensiblu. Dezbaterea va fi moderată de Andreea Braga (centrul FILIA), iar printre invitaţi se numără preşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei (Citeşte mai mult)
Vineri, 17 martie 2017, la ora 17:00 va avea loc dezbaterea intitulată "Coaliţia fricii". Discuţia va avea ca punct de plecare petiţia iniţiată de Coaliţia pentru Familie şi frica celor trei milioane de semnatari de căsătorii şi familii formate din parteneri de acelaşi sex. Mai mult decât atât vom explora moduri specifice de acţiune socială pentru drepturile minorităţilor. (Citeşte mai mult)
Sâmbătă, 18 martie 2017, la ora 10:00 vă aşteptăm într-o altă locaţie - la Lente - pentru un "Legathon". Legathon-ul e un maraton de luat la puricat cele mai frecvente cauze de drepturile omului care ajung în faţa justiţiei, pentru a accesibiliza informaţiile esenţiale despre ele. O fac experţi în domeniul drepturilor omului pentru că ştiu că cetăţeanul are nevoie de o interacţiune mai fină cu sistemul de justiţie. Vino şi tu să-i vezi la lucru şi să interacţionezi cu ei! (Citeşte mai mult)
Nu uitaţi, programul complet al festivalului este disponibil online, iar biletele se pot achiziţiona de aici. Cei care îşi cumpără abonamentele generale pentru #OWR10 până pe 5 martie 2017 inclusiv vor primi cadou din partea festivalului un tricou "Revoluţia nu-i o modă". Au mai rămas doar 11 zile până la festival, pregătiţi-vă!
Organizator: Asociaţia One World Romania
Partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei, Comisia Europeană- Reprezentanţa în România, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie
Sponsori: Grupul CEZ în România, Staropramen, Fundaţia Sensiblu, HBO România, BRD Groupe Société Générale, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, S.C.P. Boanţă, Gîdei şi Asociaţii, BlackCab, Hieroglifs Translation România, Samsung Smart Printing
Parteneri: Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din Bucureşti, Ambasada Regală a Danemarcei, Swiss Sponsor's Fund, Ambasada Elveţiei în România, Forumul Cultural Austriac, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Goethe-Institut Bucureşti, Institutul Polonez Bucureşti, Ambasada Suediei la Bucureşti, Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Institutul Italian de Cultură, Institutul Balassi- Institutul Maghiar din Bucureşti, Ambasada Republicii Armenia în România, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Galeria Posibilă
Bilete prin: Eventbook
Energizaţi de: Escobar Café
Îndulciţi de: Cristine de casă
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Parteneri media: Radio România Cultural, TANĂNANA, DOR, Revista Arte şi Meserii, Hotnews.ro, LiterNet.ro, Think Outside the Box, Scena9, Sub25.ro, All About Romanian Cinema, Bucharest City App, Dissolved Magazine, GETICA