Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul filmului britanic 2005

Festivalul Filmului Britanic 2005 - din 28 octombrie


România Liberă, octombrie 2005
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Două personalităţi ale culturii britanice, Sally Potter şi Sir Richard Eyre, sunt invitatele celei de-a X-a ediţii a Festivalului Filmului Britanic, ediţie ce se va desfăşura între 28 octombrie şi 4 noiembrie la Bucureşti, iar din 4 noiembrie pînă pe 24 noiembrie - şi la Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Sally Potter este la prima vizită în România, dar filmele ei au putut fi văzute în ediţii anterioare ale festivalului. Este cazul lui Orlando - unul dintre cele mai cunoscute filme ale sale, care va fi prezentat din nou, împreună cu The Man Who Cried (realizat împreună cu Taraful Haiducilor) - şi al lui Yes (prezentat la Festivalul de la Berlin din acest an). Sir Richard Eyre, reputat om de teatru, dar şi cineast, a mai venit la Bucureşti cu ocazia unei ediţii trecute a Festivalului Filmului European, cînd filmul său Iris a deschis festivalul. Sir Richard Eyre îşi va prezenta de astă-dată cel mai recent film, Stage Beauty, realizat în 2003.

Programul festivalului cuprinde lungmetraje - care vor fi prezentate în Bucureşti, la Cinema Studio -, precum şi documentare, scurtmetraje şi filme de animaţie, care vor fi prezentate la Cinema Elvira Popescu. Din selecţia de lungmetraje a actualei ediţii fac parte, printre altele, My Summer of Love de Pawel Pawlikowski, Code 46 de Michael Winterbottom, Ladies in Lavender de Charles Dance, dar şi filme de debut, ca Frozen de Juliet McKoen şi Creep de Christopher Smith. Festivalul este organizat, ca în fiecare an, de British Council. Toate articolele despre Festivalul filmului britanic 2005


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Iulia Blaga


Alte articole

 Festivalul Filmului Britanic 2005, Carmen Mezincescu
 Festivalul Filmului Britanic 2005, Laurenţiu Brătan
 Festivalul filmului britanic 2005 - program Timişoara, Cluj, Iaşi, Comunicat de presă
 Festivalul filmului britanic 2005 îşi dezvăluie poveştile, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer