iunie 2017
Festivalul Internaţional de film NexT, 2017
Festivalul Internaţional de Film NexT 2017 anunţă o dezlănţuire de forţe mistice în #OrasulNexT. Creaturi fantastice, zâne şi câteva vrăjitoare vor lua cu asalt oaza de natură din jungla urbană a Bucureştiului cunoscută şi sub numele de Grădina Botanică.

Inspirat de celebra animaţie a studiourilor Disney din 1940, titlul secţiunii NexT Fantasia nu se referă doar la conţinutul scurtmetrajelor, ci şi la felul în care dragostea pentru filme scurte se îmbină cu plăcerea de a ieşi în natură, într-un loc, pe cât de frecventat, pe atât de atipic pentru un astfel de eveniment, transformat cu această ocazie într-o feerie urbană.

Imediat după Noaptea de Sânziene, sâmbătă, 24 iunie 2017, începând cu ora 18.00, spectatorii sunt aşteptaţi în Grădina Botanică din Bucureşti unde vor putea petrece timp în natură şi viziona scurtmetraje sub clar de lună.

Gândit ca o prelungire a nopţii de Sânziene, programul NexT Fantasia, prezentat de Silva, cuprinde 5 scurtmetraje care tratează lumi fantastice, distopice sau cel puţin magice. În The Absence of Eddy Table un băiat este aruncat printr-un tub într-o lume cu vegetaţie fantasmagorică unde se îndrăgosteşte de o fată misterioasă care ascunde nişte secrete întunecate. Tot despre dragoste este vorba şi în animaţia suprarealistă Love, un sentiment copleşitor care dă peste cap o întreagă planetă. Pe o altă planetă ne duce şi Amalimbo, pe urmele unei fetiţe care încearcă să înţeleagă moartea prematură a tatălui ei. În Malesh trei femei care locuiesc la capătul unei păduri vrăjesc nişte bărbaţi, iar în Leshy o altă pădure este luată în stăpânire de creaturi magice.

Întreaga atmosferă va fi completată de concertul live al trupei de rock alternativ, TRAVKA, formată din: George Gâdei (voce), Misha Gâlcă (chitară, bass), Alexei Ţurcan (chitară, acordeon, keys) şi Cristian Chirodea (tobe).

Spectatorii sunt liberi să-şi întindă propriile pături de picnic pe pajiştea din Grădina Botanică pentru a putea urmări într-o manieră cât mai relaxată filmele sau pentru a savura diverse licori şi mâncăruri magice. Cât despre muzica celor de Travka, promitem că îi va ridica în picioare.


Plin de fantezie este şi programul Forever Young care aduce spectatorilor o serie de scurtmetraje ce surprind momente intense din viaţa unor personaje aflate la vârsta adolescenţei, într-un continuu du-te vino între copilărie şi maturitate sau spontaneitate şi viaţă adultă. Nu atât de cinice precum un adult, însă nicidecum la fel de naive ca un copil, personajele acestui program fascinează prin imprevizibilitatea răzvrătirilor împotriva regulilor, candoarea şi intensitatea poveştilor de dragoste pe care le trăiesc sau amploarea drumurilor iniţiatice alambicate pe care sunt nevoite să le străbată.

Fie că vorbesc despre interiorizarea suferinţei în urma pierderii unei persoane dragi (Rest in peace), despre descoperirea propriei persoane prin intermediul unor timide căutări sexuale (Retrosexe, Kosmos sau Mutans), despre relaţii de familie complicate, (Birds and the bees şi The incapables) sau despre competitivitatea unui mediu în care a fi câştigător este totul (Crack), cele 7 scurtmetraje din secţiunea Forever Young reuşesc să transforme în emoţie incandescenţa iconică a unor momente cheie din viaţa unui adolescent.

Programul NexT Fantasia este prezentat de Silva, în parteneriat cu J&B si va putea fi văzut sâmbătă, 24 iunie 2017, începând cu ora 18:00, la Grădina Botanică, iar Forever Young duminică, 25 iunie 2017, la Cinema Elvira Popescu, începând cu ora 17:30.
Biletele sunt deja disponibile pe Eventbook.ro: NexT Fantasia: https://goo.gl/oMNf2F, Forever Young: https://goo.gl/WzsXbs.

Festivalul Internaţional de Film NexT a fost înfiinţat în 2006 în memoria sound designerului şi compozitorului Andrei Toncu şi a regizorului Cristian Nemescu şi este organizat de Societatea Culturală NexT. Ajuns la cea de-a 11-a ediţie, NexT se va desfăşura anul acesta între 22 şi 26 iunie 2017.

Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei, Uniunea Cineaştilor din România, Institutul Cultural Român, Primăria Municipiului Bucureşti, ArCuB.
Proiect co-finanţat de: Ministerul Culturii şi identităţii naţionale, Administraţia Fondului Cultural Naţional
Parteneri: French Revolution, ShortsTV, Cinetic - UNATC I.L. Caragiale, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Art Contact, Rotenberg, Cinepub, Cinema Muzeul Ţăranului, Muzeul Ţăranului Român.
Maşina oficială: Midocar
Parteneri instituţionali: Ambasada Franţei, Institutul Francez, Goethe Institut Bucureşti, Ambasada Suediei la Bucureşti, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Israel în România, Asociaţia Fala Português!
Monitorizare media: mediaTRUST.
Parteneri media principali: Antena 1, Radio Guerrilla, Agerpres, Zile şi Nopţi, Cinemagia.
Parteneri media: Blitz TV, Cinema Rx, Decât o revistă, Ziarul Metropolis , Sub25, Liternet, Oraşul Meu, Cooperativa Urbană, Glamour, Modernism.ro, Cinefan, The Institute, Promo Bicicleta, AARC- All About Romanian Cinema, Radio România Cultural, Cooltura Mall, A List Magazine.

Facebook: https://www.facebook.com/NexTFilmFestival
Instagram: @nextfilmfestival
Bilete NexT Fantasia: https://goo.gl/oMNf2F
Bilete Forever Young: https://goo.gl/WzsXbs

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus