iulie 2017
Zilele Teatrului unteatru, 2017
7 ani de UNTEATRU se sărbătoresc cu Zilele UNTEATRU - micro-festival de teatru, concerte şi prietenie, între 19-23 iulie 2017.

"La mulţi ani dragul nostru prieten! 7 e un număr.
Distins, ales, clar, vertical, încărcat şi poate norocos, dar e un număr. De ani, de luni, de zile, peste 2.000 de zile pline de bucurie, alături de oameni dragi. 7 e un număr pe care sperăm să-l multiplicăm la infinit. Ca într-un basm în care cifra asta magică pare un prag pe care dacă-l depăşim, ni se arată minunile lumii toate. Am crescut în 7 ani cât alţii în mai mulţi, familia UNTEATRU e din ce în ce mai numeroasă şi mai frumoasă. Când o să suflăm în lumânări nu o să ne dorim altceva decât să fim mereu prea îndrăgostiţi de ce facem, să ne entuziasmăm prea tare, să ne supăram exagerat, să fim nejustificat de fericiţi, să ne aventurăm periculos de mult, să mergem prea departe, să încercam cam mult, să îndrăznim nepermis de mult, să ne iubim prea de tot.
La mulţi mulţi mulţi înainte!
Ne faci fericiţi." (Andrei si Andreea Grosu, fondatori UNTEATRU.)

Zilele UNTEATRU 2017 adună spectacole în premieră naţională, nume mari şi dragi ale scenei teatrale, iar spaţiul barului va găzdui concerte în bis la UNTEATRU dar şi în primă audiţie.

Micro-festivalul de 5 zile se deschide cu un spectacol de Gigi Căciuleanu, Teatru Coregrafic în premieră naţională - Eine kleine Nachtmusik, un one man show cu Lari Giorgescu.

O altă premieră naţională, în a 3-a zi de Zilele UNTEATRU, vine din partea lui Radu Iacoban, Îngrijitorul de Harold Pinter, cu Ionuţ Grama, Liviu Pintileasa şi Andrei Seusan.

Sărbătorind 50 de ani de carieră, regizorul Alexa Visarion şi-a făcut debutul în teatrul independent din România cu un text montat în premieră naţională - Hughie de Eugene O'Neill, cu Richard Bovnoczki, Andrei Seusan. Piesa poate fi văzută pe 22 iulie 2017, de la ora 14:30.

Aualeu Timişoara sunt invitaţii teatrului independent Bucureştean, aducând două spectacole: Dragă Elena şi Mens sana in corporativ sano - pe 22 iulie 2017, respectiv 23 iulie 2017.

O atenţie deosebită se acordă în acest an copiilor pentru care UNTEATRU a pregătit două momente pline de emoţie:
Premiera Oficială - prima producţie pentru copii a Teatrului UNTEATRU Hansel şi Gretel, cu Mihaela Trofimov, Iolanda Covaci, Alex Ştefănescu şi Ionuţ Grama în regia Ioanei Petre.
Dimineaţa cu poveşti - poveşti interactive cu actorii UNTEATRU. Zilele Unteatru şi pentru cei mici. Mergeţi cu ei de mânuţă şi oferiţi-le din experienţă teatrului. Vor povesti alături de actorii UNTEATRU şi vor da frâu liber creativităţii, imaginaţiei şi libertăţii în exprimare.

Concertele Zilele UNTEATRU aduc împreună prieteni vechi şi noi, spaţiul barului devenind cadru intim pentru versuri deştepte şi ritmuri cu sens. Festivalul este deschis de băieţii din Dorohoi - Fără Zahăr - iar Jurjak va veni pentru prima dată la UNTEATRU, sâmbătă, 20 iulie 2017. Din nou, pe scenă, vor fi Byron, Partizan acustic, Maria Răducanu şi Maxim Belciug.

Evenimentele ce întregesc micro-festivalul de 5 zile sunt şi ele dedicate lumii teatrului: vernisajul expoziţiei foto Adrian Bulboacă - 7 ani de UNTEATRU, 7 piese de teatru povestite şi cântate de Alex Ştefănescu, lansare carte Gigi Căciuleanu - Eine Kleine Nachtmusik - expoziţie desene Gigi Căciuleanu.

Detalii despre toate spectacolele, concertele şi bilete online aici: unteatru.ro/bilete/

----
Eveniment realizat cu sprijinul: Staropramen, Ministerul Culturii şi UNITER

Despre UNTEATRU:
UNTEATRU este un proiect cultural independent rezultat din dorinţa înfiinţării unui spaţiu dedicat activităţilor artistice. Trăsătura care conferă unicitate proiectului este obiectivul exclusiv cultural de la care organizatorii nu se abat: UNTEATRU nu serveşte scopurilor comerciale. El funcţionează din 2010 ca vitrina în care produsul cultural devine exponat, iar spectatorul vizitator. Obiectivele UNTEATRU sunt vizibilitatea şi promovarea tânărului artist, asigurarea unui spaţiu de repetiţii şi producţii independente şi educaţia prin cultură.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus