Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de Film Documentar One World România, 2018

The Other Side of Everything - Premiul One World Romania, 2018

martie 2018
Sâmbătă, 24 martie 2018, la Cinema Eforie, în sala plină, juriul de liceeni al Festivalului Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World Romania a decernat premiul celei de-a 11-a ediţii. Filmul declarat câştigător este documentarul The Other Side of Everything / Cealaltă parte a tuturor lucrurilor, realizat de Mila Turajlić.

Cei cinci liceeni - Dalesia, Ada, Petra, Mihai şi Ioana au motivat decizia luată după vizionarea celor 10 filme din competiţie astfel: "Subiectul documentarului ne-a dus cu gândul la istoria recentă a ţării noastre şi ni s-a părut relevant pentru modul în care se învaţă la şcoală. A fost ca o lecţie de istorie de care probabil nu vom avea parte în viitorul apropiat la şcoală. De asemenea, personajul principal ne-a inspirat, iar modul în care lupta pentru lucrurile în care chiar credea ne-a impulsionat să avem şi noi încredere în propriile opinii şi să luptăm pentru ele. Filmul prezintă mai multe planuri care convieţuiesc: societatea dezbinată, istoria zbuciumată şi casa cu povestea ei."

Regizoarea Mila Turajlić, prezentă în Bucureşti în primul weekend al festivalului, le-a transmis publicului şi juraţilor o înregistrare video de mulţumire, pe care o puteţi urmări aici. O ultimă proiecţie în cadrul festivalului a filmului câştigător are loc duminică 25 martie 2018, începând cu ora 18:30 la CinemaPRO.

Programul complet al ultimei zile de festival este disponibil aici.

Biletele, abonamentele generale şi cele de 5 intrări sunt disponibile pe site-ul partenerilor de la Eventbook şi în locaţiile festivalului. Informaţii complete despre programul celei de-a 11-a ediţii sunt disponibile pe site-ul www.oneworld.ro şi pe pagina de Facebook: www.facebook.com/one.world.romania.

Organizator: Asociaţia One World Romania
Partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Comisia Europeană- Reprezentanţa în România, Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Uniunea Cineaştilor din România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Institutul Cultural Român, UNHCR - Agenţia ONU pentru Refugiaţi, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, Muzeul Naţional de Artă Contemporană
Sponsori: Grupul CEZ în România, BRD Groupe Société Générale, Kaufland, Fundaţia Sensiblu, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Bosch, Autonom, Staropramen, BlackCab
Parteneri: Ambasada Franţei în România, Institutul Francez din Bucureşti, Forumul Cultural Austriac, Romanian-American Foundation, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Ambasada Republicii Libaneze în România, Ambasada Regală a Danemarcei, Swiss Sponsor's Fund, Ambasada Elveţiei în România, Ambasada Suediei la Bucureşti, Ambasada Norvegiei, British Council, Goethe-Institut Bucureşti, Institutul Italian de Cultură, Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Institutul Balassi- Institutul Maghiar din Bucureşti, Ambasada Finlandei, Ambasada Statului Palestina, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc Tei
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Văzut de: Radio Guerrilla
Parteneri media: Radio România Cultural, DOR, Scena9, Cinepub.ro, Observator Cultural, Perspektiva, Hotnews.ro, Brrlog.ro, VICE România, Film Menu, Sub25.ro, LiterNet.ro, All About Romanian Cinema, Black Rhino, Dissolved Magazine, The Institute, Igloo, IQAds, Getica OOH, Savantgarde

Descarcă broşura One World Romania, 2018 aici..

Toate articolele despre Festivalul de Film Documentar One World România, 2018

RETROcedările OWR, 2018, Comunicat de presă
 Delict de candoare - Fotbal infinit la One World Romania şi TIFF, 2018, Mihai Brezeanu
 Şapte documentare de la One World Romania, 2018 se văd online timp de şapte zile, Comunicat de presă
 Brothers in arms. And other weapons - Rodnye / Rude, Mihai Brezeanu
 Programul One World Romania, 2018, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de Film Documentar One World România, 2018

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.