martie 2018
Festivalul American Independent Film, 2018
Interes uriaş pentru întâlnirea cu actorul de origine română Sebastian Stan: biletele pentru proiecţia filmului I, Tonya, din data de 27 aprilie 2018, în deschiderea American Independent Film Festival, au fost epuizate în 24 de ore.

Actorul a transmis un mesaj special publicului din România, prin care şi-a exprimat nerăbdarea de a reveni în ţara natală, şi de a se întâlni cu publicul festivalului: "Vă invit să vedeţi ultimul meu film, I, Tonya... şi pentru că mă întorc acasă după 13 ani, vă invit să mai staţi după film, dacă aveţi chef, să mai vorbim puţin", a spus Sebastian Stan.

Vestea bună pentru fani este că vor mai avea alte două ocazii de a se întâlni cu Sebastian Stan şi de a viziona filmul I, Tonya, pe 28 aprilie 2018, în cadrul unui eveniment special, şi, respectiv, 30 aprilie 2018, la o proiecţie a filmului introdusă de actor.

Pe 28 aprilie 2018, de la ora 18:00 la Cinema PRO, în cadrul unui eveniment caritabil, proiecţia filmului I, Tonya va fi urmată de un Open Talk al lui Sebastian Stan alături de un invitat supriză iar la final va avea loc un dialog cu publicul. Încasările vor fi donate programului de voluntariat Our Big Day Out iniţiat în anul 2005, care vizează copii din centre de plasament, vârstnici care trăiesc în aziluri de bătrâni sau instituţii medico-sociale şi familii care trăiesc în sărăcie severă sau în comunităţi marginalizate, cauză pe care Sebastian Stan o sprijină în România. Biletele la acest eveniment sunt disponibile pe Eventbook.ro şi au un preţ special de 100 lei.

Cea de-a treila întâlnire va avea loc pe 29 aprilie 2018, de la ora 22:30, la Cinema PRO. Sebastian Stan va participa la începutul proiecţiei, introducând filmul pentru public. Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro.

Prima ediţie a American Independent Film Festival a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly. Regizorul Barry Jenkins, câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017, a deschis festivalul printr-un Q&A în direct prin Skype, la finalul proiecţiei filmului Moonlight.

Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, festivalul aduce în România o selecţie de producţii independente recente, premiate sau prezentate în circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca sau Telluride. A doua ediţie a American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie - 3 mai 2018, la Cinema PRO şi Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti.

Primele bilete disponibile includ şi proiecţiile în premieră pe marele ecran din România a celui mai recent film semnat de Woody Allen, comedia Wonder Wheel cu Justin Timberlake, Kate Winslet şi Juno Temple (29 aprilie 2018, ora 20:30, la CinemaPRO) şi Lucky de John Carroll Lynch, o scrisoarea de dragoste dedicată carierei şi vieţii actorului Harry Dean Stanton (Paris, Texas, 1984), în distribuţia căruia îl regăsim şi pe reputatul regizor David Lynch (28 aprilie 2018, ora 20:30, la Cinema Muzeul Ţăranului).

Biletele pot fi achiziţionate pe Eventbook.ro şi în reţeaua Eventbook.

Programul proiecţiilor şi noutăţile despre filmele şi evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.(@AmericanIFF)

American Independent Film Festival este organizat de Asociaţia Cinemascop, susţinut de Catena, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi UPC România.
Proiect cultural finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.
Parteneri: Qreator by IQOS, Institutul Cultural Român, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Ţăranului Român, Cinema Muzeul Ţăranului, RoImage, InterCom Film, Voodoo Films, Eventbook, Our Big Day Out, Asociaţia Sister.
Parteneri media principali: Pro Cinema, Radio Guerrilla.
Parteneri media: Adevarul, Dilema Veche, Radio România Cultural, Agerpres, Decât o Revistă, Elle, A List Magazine, Zile şi Nopţi, Nine O'Clock, Newsweek, News.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Business 24, Scena 9, Glamour, Avantaje, IQads, Noizz, The Institute, LiterNet.ro, AaRC, CineFan, Senso TV, Ziarul Metropolis.
Partener de comunicare: PiArt Vision


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus