aprilie 2018
Festivalul American Independent Film, 2018
A doua ediţie a American Independent Film Festival începe vineri, 27 aprilie 2018, cu o discuţie pe scenă între Andreea Esca şi Sebastian Stan, după proiecţia cu I, Tonya, în care actorul american de origine română are rolul principal masculin.

Andreea Esca a acceptat propunerea de ambasador onorific al festivalului, calitate în care va face oficiile de deschidere a celei de a doua ediţii. Cealaltă ambasadoare a festivalului este Irina Margareta Nistor, cea care la prima ediţie a intrat în dialog cu oaspetele de onoare al festivalului, Joaquin Phoenix.

Andreea Esca: "Este o onoare pentru mine sa fiu parte în acest Festival cu filme bune şi important de descoperit, cu actori minunaţi şi cu organizatori entuziaşti. Filmul american nu este doar despre împuşcături, maşini răsturnate şi happy endings, şi cred că e bine să se explice acest lucru, din când în când. Iar I, Tonya, pelicula din deschiderea Festivalului vine să mă susţină. Este un film emoţionant, care mi-a reamintit povestea patinatoarei Tonya Harding, pe care o urmăream la televizor pe vremea lui Ceauşescu, şi m-a făcut să descopăr cât de talentat poate fi actorul de origine română Sebastian Stan. Felicitări, Cristian Mungiu, pentru alegerea filmelor şi ne vedem cu toţii în sală!"

Sebastian Stan va fi totodată şi invitatul Andreei Esca, live, într-o discuţie mai amplă despre biografia sa şi alte subiecte în emisiunea acesteia "La Radio", de la Europa FM, din data de 28 aprilie 2018, începând cu ora 12:00.

Vineri I, Tonya va beneficia de o scurtă introducere în prezenţa lui Sebastian Stan şi a Andreei Esca, de la ora 20:30, iar după proiecţie, de la ora 22:30, cei doi vor reveni pe scenă pentru o discuţie de circa 30 de minute despre film şi cariera americană a lui Sebastian. Publicul va avea ocazia să adreseze întrebări.

I, Tonya va mai beneficia de două proiecţii în cadrul festivalului, sâmbătă, 28 aprilie 2018, de la ora 18:00, proiecţie care va fi şi ea urmată de o conversaţie cu protagonistul filmului, începând cu ora 20:30 - şi luni, 30 aprilie 2018, de la 20:30, o proiecţie introdusă de o scurtă discuţie despre cinematograful independent vs cel hollywoodian între criticul de film Ionuţ Mareş şi Sebastian Stan.

Ionuţ Mareş va introduce totodată şi filmele Lady Bird şi Golden Exits în vreme ce Irina Margareta Nistor a ales în 2018 să introducă filmele Wonderstruck (pe 1 şi 3 mai 2018) şi Wonder Wheel (pe 1 mai 2018).

Irina Margareta Nistor: "Cu cea mai mare diplomaţie mă bucur să vă anunţ că americanii (re)vin la Bucureşti (şi Arad) cu filme independente de neuitat şi care precis ar fi fost interzise până în '89! Sau măcar parţial cenzurate!".

Celelalte proiecţii în premieră din festival vor fi introduse de către Andrei Tănăsescu şi Kent Jones care au realizat selecţia pentru această ediţie a American Independent Film Festival.

Faces, din retrospectiva John Cassavetes va fi introdus de către jurnalistul şi criticul de film Cristian Tudor Popescu (27 aprilie 2018, la ora 17:30).

American Independent Film Festival va avea loc în perioada 27 aprilie - 3 mai 2018 la Cinema Pro din Bucureşti şi la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Ţăranului Român. Anul acesta va avea loc şi o primă ediţie regională la Arad, între 27 şi 29 aprilie 2018.

Programul proiecţiilor şi noutăţi despre filmele şi evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival şi Instagram (@AmericanIndependentFilmFest). Bilete şi rezervări la proiecţiile gratuite sunt disponibile pe Eventbook.ro şi în reţeaua Eventbook.

American Independent Film Festival este organizat de Asociaţia Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB, susţinut de Catena.
Cu sprijinul: Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi UPC România. Proiect cultural finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.
Partener de mobilitate: BMW Auto Cobălcescu
Parteneri: Dedeman, Pfizer România, Institutul Cultural Român, Qreator by IQOS, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Ţăranului Român, Cinema Muzeul Ţăranului, Control, RoImage, InterCom Film, Voodoo Films, Eventbook, Our Big Day Out, Asociaţia Sister.
Parteneri media principali: Pro Cinema, Radio Guerrilla.
Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Radio România Cultural, Agerpres, Decât o Revistă, Elle, A List Magazine, Zile şi Nopţi, Nine O'Clock, Newsweek, News.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Business 24, Scena 9, Glamour, Avantaje, IQads, Noizz, The Institute, LiterNet.ro, AaRC, CineFan, Senso TV, Ziarul Metropolis.
Partener de comunicare: PiArt Vision


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus