aprilie 2018
Festivalul American Independent Film, 2018
Unul dintre cele mai lăudate filme din 2017, Lady Bird, în regia Gretei Gerwig, câştigător a două Globuri de aur şi nominalizat la cinci premii Oscar, va fi proiectat în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival, vineri, 27 aprilie 2018, de la 18:00, la Cinema PRO. Biletele pentru premiera filmului cât şi pentru proiecţiile în premieră ale titlurilor Certain Women şi The Rider la American Independent Film Festival sunt disponibile pe Eventbook.ro.


Lungmetrajul Lady Bird marchează debutul regizoral al Gretei Gerwig, una dintre cele mai iubite personalităţi din lumea filmului independent. În acelaşi timp, Greta Gerwig este cea mai tânără regizoare care a câştigat un Glob de Aur şi a cincea femeie nominalizată la această categorie. Un alt Glob de Aur i-a revenit actriţei Saoirse Ronan, care o interpretează pe Christine "Lady Bird" McPherson, o absolventă de liceu şi proaspăt studentă, aflată în conflict cu familia şi lumea.


Acţiunea se petrece în Sacramento, California, în 2002, în peisajul precar al economiei americane, iar filmul este o privire emoţionantă asupra relaţiilor care ne modelează, convingerilor care ne definesc şi frumuseţii acelui loc pe care îl numim cu toţii acasă. Filmul aduce în faţa spectatorilor una dintre cele mai bogate relaţii mamă-fiică de pe marele ecran combinând elemente clasice de teenage-comedy, cu nuanţe noi şi mature. Distribuţia este completată de Timothée Chalamet, cunoscut pentru rolul din Call Me by Your Name, pentru care a primit câte o nominalizare la Oscar, Globurile de Aur şi Premiile Bafta.

Din selecţia American Independent Film Festival 2018 fac parte încă două filme regizate de femei, The Rider, de Chloé Zhao şi Certain Women, de Kelly Reichardt, care propun poveşti profunde, calde, nuanţate şi generatoare de empatie pentru personaje aflate la răscrucea vieţii. Premierele celor două titluri în cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului, astfel: The Rider, pe 27 aprilie 2018, la ora 20:30, la Cinema Muzeul Ţăranului şi Certain Women pe 30 aprilie 2018 de la ora 20:30, la Cinema Muzeul Ţăranului.


Biletele pot fi achiziţionate pe Eventbook.ro şi în reţeaua Eventbook.

Programul proiecţiilor şi noutăţi despre filmele şi evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival şi Instagram (@AmericanIndependentFilmFest).

American Independent Film Festival este organizat de Asociaţia Cinemascop, susţinut de Catena, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi UPC România. Proiect cultural finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.
Parteneri: Qreator by IQOS, Institutul Cultural Român, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Ţăranului Român, Cinema Muzeul Ţăranului Român, RoImage, InterCom Film, Voodoo Films, Eventbook, Our Big Day Out, Asociaţia Sister.
Parteneri media principali: Pro Cinema, Radio Guerrilla.
Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Radio România Cultural, Agerpres, Decât o Revistă, Elle, A List Magazine, Zile şi Nopţi, Nine O'Clock, Newsweek, News.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Business 24, Scena 9, Glamour, Avantaje, IQads, Noizz, The Institute, LiterNet.ro, AaRC, CineFan, Senso TV, Ziarul Metropolis.
Partener de comunicare: PiArt Vision


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus