iunie 2018
Articole diverse
SEECS Short Film Festival prezintă în perioada 28-30 iunie 2018 filme studenţeşti în proiecţii publice gratuite la UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75 - 77, sector 2).

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe data de 28 iunie 2018, ora 19, Sala Atelier. În aceeaşi seară, vor fi proiectate primele filme din competiţie. Proiecţiile vor continua în zilele de 29 iunie şi 30 iunie 2018, de la ora 14, tot în sala Atelier. Ceremonia de premiere şi vizionarea filmelor apreciate de juriu vor avea loc în 30 iunie 2018, ora 19, sala Atelier.

SEECS Short Film Festival este o iniţiativă a SEECS - Asociaţia Şcolilor de Film din Sud-Estul Europei / South-Eastern Europe Cinema Schools.

Aflat la cea de-a 4-a ediţie (primele trei ediţii au avut loc la Istanbul), festivalul este o platformă educaţional-culturală şi reprezintă un eveniment prin care cele mai recente producţii studenţeşti sunt aduse pe marele ecran. Prin prezenţa festivalului la Bucureşti, începând din 2018, organizatorii îşi doresc să inaugureze un demers care să aibă continuitate. Festivalul se adresează atât cunoscătorilor (critici de film, profesionişti ai cinematografiei şi artelor), cât şi publicului larg interesat de filme de calitate pe marele ecran.


Universităţi participante:
UNATC "I.L.Caragiale" Bucureşti, (Facultatea de Film - organizator), România
NATFA Sofia, Bulgaria
IKU Istanbul, Turcia
HCTTS Atena, Grecia
AFMM Tirana, Albania
FDU Belgrad, Serbia
ADU Zagreb, Croaţia

Juriu:
Roxana Stroe - România
Regizor de film, Roxana Stroe este absolventă UNATC, Facultatea de Film şi câştigătoare a numeroase premii naţionale şi internaţionale la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri de film. În 2017, filmul său Noapte în Tokoriki a câştigat Marele Premiu la cea de-a 3-a ediţie a SEESC Short Film Fest la Istanbul.

Bulent Kucukerdogan - Turcia
Profesor de film la Universitatea din Gaziantep (Turcia), Bulent Kucukerdogan a fost timp de 4 ani preşedintele SEECS (South-Eastern Europe Cinema Schools) şi este fondatorul SEECS Short Film Fest. A organizat ca director de festival primele 3 ediţii de la Istanbul.

Alexey Hristov - Bulgaria
Alexey Hristov are o bogată experienţă de jurnalist şi promotor cultural. A fost cercetător-invitat la Universitatea Georgetown, având ca obiect de studiu organizaţiile non-profit şi societatea civilă. Este directorul de programe al Fundaţiei Americane din Bulgaria şi fondatorul festivalului de film Early Bird. A fost membru în numeroase jurii.

Invitaţii străini la festivalul sunt profesori şi studenţi din şcolile de film participante.

Organizatori: Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", Bucureşti / Primăria Municipiului Bucureşti / ARCUB
Parteneri: Asociaţia Pro Casandra

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus