iulie 2018
Articole diverse
Pe data de 30 iunie 2018, la UNATC "I.L. Caragiale" Bucureşti, la finalul a trei zile de competiţie (28-30 iunie 2018), au fost desemnaţi următorii câştigători.

Cel mai bun film:
A LONG STORY SHORT (UNATC România), un film de: Andrei Olănescu

Cel mai bun film de ficţiune şi Cel mai bun regizor:
A SMALL DETAIL (ADU Croaţia), regizor: Mladen Stanic

Cel mai bun film documentar (ex-aequo):
ACUM ÎN DELTĂ SE LASĂ SEARA (UNATC România), regizor: Andrei Tache-Codreanu
ADEM REKA (AFMM Albania), regizor: Ardian Arezza

Cel mai bun film de animaţie:
NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII (UNATC România), un film de: Cristian Radu

Cea mai bună imagine:
BROKEN (UNATC România), imaginea: Zoran Simulov

Cel mai bun montaj:
DON'T DELVE (NATFA Bulgaria), montaj: Volen Penev

Cel mai bun scenariu:
HUNGER (FDU Serbia), scenarişti: Tamara Todorovic, Filip Grujic

Cea mai bună actriţă:
Nika Dolusic, în filmul 13+ (ADU Croaţia)

Cel mai bun actor:
Haled Kanhush, în filmul TRIALS (NATFA Bulgaria)

Menţiune special pentru decor:
BLACK BOX (HCTSS Greece)


La festivitatea de premiere au fost prezenţi reprezentanţi ai universităţilor participante la festival, invitaţi din străinătate, regizori, actori şi studenţi.

Juriul a fost alcătuit din:
Roxana Stroe - România (Regizor de film, Roxana Stroe este absolventă UNATC, Facultatea de Film şi câştigătoare a numeroase premii naţionale şi internaţionale la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri de film. În 2017, filmul său Noapte în Tokoriki a câştigat Marele Premiu la cea de-a 3-a ediţie a SEECS Short Film Fest la Istanbul.)
Bulent Kucukerdogan - Turcia (Profesor de film la Universitatea din Gaziantep (Turcia), Bulent Kucukerdogan a fost timp de 4 ani preşedintele SEECS (South-Eastern Europe Cinema Schools) şi este fondatorul SEECS Short Film Fest. A organizat ca director de festival primele 3 ediţii de la Istanbul.)
Alexey Hristov - Bulgaria (Are o bogată experienţă de jurnalist şi promotor cultural. A fost cercetător-invitat la Universitatea Georgetown, având ca obiect de studiu organizaţiile non-profit şi societatea civilă. Este directorul de programe al Fundaţiei Americane din Bulgaria şi fondatorul festivalului de film Early Bird. A fost membru în numeroase jurii.)

SEECS Short Film Festival (Festivalul Internaţional de Film al Şcolilor din Sud-Estul Europei) a prezentat în perioada 28 - 30 iunie 2018, filme studenţeşti în proiecţii publice gratuite la UNATC "I.L. Caragiale", în sala Atelier.
SEECS Short Film Festival este o iniţiativă a SEECS - Asociaţia Şcolilor de Film din Sud-Estul Europei/ South-Eastern Europe Cinema Schools.
Aflat la cea de-a 4-a ediţie (primele trei ediţii au avut loc la Istanbul), festivalul este o platformă educaţional-culturală şi reprezintă un eveniment prin care cele mai recente producţii studenţeşti sunt aduse pe marele ecran. Prin prezenţa festivalului la Bucureşti, începând din acest an, organizatorii au dorit să inaugureze un demers care să aibă continuitate. Festivalul se adresează atât cunoscătorilor (critici de film, profesionişti ai cinematografiei şi artelor), cât şi publicului larg interesat de filme de calitate pe marele ecran.

Universităţi participante:
UNATC "I.L.Caragiale" Bucureşti, (Facultatea de Film - organizator), România
NATFA Sofia, Bulgaria
IKU Istanbul, Turcia
HCTTS Atena, Grecia
AFMM Tirana, Albania
FDU Belgrad, Serbia
ADU Zagreb, Croaţia

Organizatori: Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", Bucureşti // Primăria Municipiului Bucureşti // ARCUB
Parteneri: Asociaţia Pro Casandra

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus