Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri  Sageata  Articole diverse

Van Gogh, Picasso şi Goya pe marele ecran! Documentare eveniment la HAPPYCINEMA


august 2019
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În luna august 2019 Happy Cinema Bucureşti prezintă trei documentare din seria "Expoziţii pe marele ecran": din 16 august 2019 Van Gogh & Japan, din 23 august 2019 Young Picasso şi din 30 august 2019 Goya: Visions of Flesh and Blood.
 
Primul documentar proiectat, Van Gogh & Japan, are la bază expoziţia cu acelaşi nume de la Muzeul Van Gogh din Amsterdam.
Deşi Vincent van Gogh nu a vizitat niciodată Japonia, este ţara care l-a influenţat cel mai profund, atât pe el, cât şi din punct de vedere artistic. Nu îl poţi înţelege pe Van Gogh fără să înţelegi cum a ajuns arta japoneză la Paris la mijlocul secolului al XIX-lea şi impactul profund pe care aceasta l-a avut asupra unor artişti precum Monet, Degas, şi mai ales Van Gogh.
Vizitând galeriile de artă japoneze din Paris, iar apoi creându-şi propria sa imagine asupra Japoniei - prin cercetare aprofundată , colecţionarea de materiale şi prin discuţii amănunţite cu alţi artişti - întâlnirea cu arta japoneză a oferit lucrărilor lui Van Gogh o direcţie nouă şi captivantă.
Documentarul este filmat nu numai în Franţa şi Olanda, dar şi în Japonia, explorând moştenirea culturală care l-a influenţat atât de mult pe Van Gogh şi l-a transformat în artistul care pe care îl ştim în zilele noastre.

 
Din 23 august 2019 va rula documentarul Young Picasso.
Trei oraşe joacă un rol cheie: Malaga, Barcelona şi Paris. Young Picasso explorează influenţa acestora asupra artistului, concentrându-se pe lucrări specifice din primii săi ani. Filmul încearcă să explice cum şi-a dezvoltat abilităţile Picasso, ca tânăr artist. Cercetând îndeaproape două perioade cheie - aşa numita perioadă Albastră şi perioada Roz - filmul ne poartă până în 1907, când a fost realizată o pictură cheie din istoria artei: Domnişoarele din Avignon. A fost o pictură ce a şocat lumea artei şi a schimbat-o în mod irevocabil. Picasso avea doar 25 de ani. În strânsă colaborare cu cele trei muzee Picasso din Malaga, Barcelona şi Paris, filmul explică cum a ajuns Picasso atât de sus.

 
 
Din 30 august 2019, spectatorii sunt invitaţi la Goya: Visions of Flesh and Blood să-l descopere pe cel mai faimos artist al Spaniei într-un tur de forţă cinematografic, bazat pe expoziţia de neratat de la Galeria Naţională din Londra - Goya: The Portraits. Goya aduce portretul, ca stil, la noi înălţimi, iar geniul său este reevaluat în mult aşteptata expoziţie de la Galeria Naţională din Londra. Filmul utilizează expoziţia pentru a pătrunde în viaţa tumultoasă a lui Goya.


Biletele au tarif unic de 26 de lei şi pot fi cumpărate de la casa de bilete Happy Cinema Bucureşti din Liberty Center sau online pe www.happycinema.ro
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Contemporani. Filme spaniole actuale, la Institutul Cervantes din Bucureşti, Comunicat de presă
 Concurs de scenarii Write a Screenplay for... Anamaria Marinca & Vlad Ivanov, Comunicat de presă
 Start înscrieri la The Script Contest, 2019, Comunicat de presă
 Un nou final de sezon - proiecţiile de film de la Centrul Ceh se încheie, Comunicat de presă
 Rebelii Cehoslovaciei - înainte şi după - la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer