august 2019
Festivalul de film de animaţie animest, 2019
La cea de-a 14-a ediţie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est (4-13 octombrie 2019, Bucureşti) îi provoacă pe regizorii şi producătorii de film de animaţie din România şi Republica Moldova să îşi scoată în lume proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producţie. Pitch, please! este iniţiativa prin care Anim'est continuă să stimuleze şi să promoveze creativii din domeniu, oferindu-le şansa de a-şi prezenta ideile în faţa unui juriu profesionist.

Proiectul câştigător va fi recompensat cu o acreditare dublă pentru regizor şi producător la CEE Animation Forum - evenimentul internaţional la care participă anual cele mai importante nume din industrie. Acreditarea asigură echipei premiate transport, cazare şi acces la toate workshop-urile şi sesiunile de networking.

Până pe 16 septembrie 2019, regizorii şi producătorii (individual sau formând o echipă) sunt invitaţi să se înscrie la sesiunea de pitching, trimiţând organizatorilor un email cu subiectul "Pitch, please!", la [email protected].

Vor fi considerate eligibile doar aplicaţiile care vor include următoarele documente, ataşate în limba engleză:

sinopsisul proiectului
propuneri de artwork şi character design, opţional storyboard
CV-ul aplicantului
showreel/ portofoliul regizorului

Înainte de marea întâlnire cu juriul, programată în data de 12 octombrie 2019, reprezentanţii proiectelor selectate vor beneficia de patru zile de pregătire. Doi traineri din domeniu vor oferi mentorat şi consultanţă participanţilor, sprijinindu-i în vederea susţinerii prezentării, din punct de vedere al scenariului şi al dezvoltării creative şi tehnice a proiectului.

Nu se percepe taxă de înscriere, iar toţi participanţii selectaţi vor avea acces gratuit la evenimentele incluse în programul celei de-a 14-a ediţii Anim'est. O condiţie importantă de participare este disponibilitatea regizorilor şi a producătorilor în perioada 7 - 12 octombrie 2019, la Bucureşti.

Pitch, please! este un proiect ANIM'EST organizat cu spirijinul UCIN (Uniunea Cineaştilor din România), în parteneriat cu CEE Animation Forum.

Descarcă programul animest 2019 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus