august 2019
Festivalul Película - Latin American Experience, 2019
Ca în fiecare an, Película doreşte să celebreze cinematografia şi cultura Ibero-Americană şi îşi îndreaptă reflectoarele spre una dintre ţări în mod deosebit. Anul acesta ţara în focus este Brazilia.

"Ambasada Braziliei în România are plăcerea de a se parteneria cu festivalul Película, ajuns la cea de-a 4-a ediţie (Bucureşti, 11-15 septembrie 2019). Focusul de anul acesta va dezvălui titluri remarcabile din cinematografia braziliană, artă, muzică şi gastronomie, într-o perfectă compatibilitate cu această sărbătoare a culturii din America Latină. Suntem nerăbdători să vă întâlnim în aceasta Festa de 5 zile!" - Tatiana Bustamante, Consilier Cultural al Ambasadei Braziliei în România.

Unul dintre filmele iconice ale Braziliei, Central Do Brasil în regia lui Walter Salles, va deschide miercuri, 11 septembrie 2019, ediţia a patra a festivalului Película! Filmul vorbeşte despre călătoria plină de emoţii a unei foste învăţătoare şi a unui băiat în vârstă de 9 ani. Filmul are peste 30 de premii şi nominalizări în festivaluri internaţionale, a fost nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol principal (Fernanda Montenegro) şi Cel mai bun film străin şi a primit în 1999 Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin.


Ca experienţa să fie completă, în deschiderea festivalului Película vă invită la un show de capoeira realizat de Alemar Capoeira Group, iar pe parcursul celor 5 zile puteţi descoperi bunătăţile culinare pregătite de Ambasada Braziliei la Bucureşti, o degustare de sucuri naturale Rio Juice, precum şi demonstraţiile de muzică oferite de Gabriela Costa & Alex Man, alături de un concert susţinut de Mara Halunga & Caue de Marinis Project.

În plus, publicul va putea participa la atelierul culinar pregătit de Monica, o simpatică româncă braziliancă, ce ne va învăţa cum să pregătim minunate gustări braziliene, atât de savuroase şi uşor de preparat. Înscrieri se pot face pe eventbook.ro începând din data de 31 august 2019.

Fără Poveştile din America Latină festivalul nu ar fi complet, aşa că le-am invitat pe jurnalistele Amalia Enache şi Oana Vasiliu să povestească despre călătoriile lor în America Latină cu focus pe Brazilia, într-o atmosferă relaxată - vineri, 13 septembrie 2019, ora 19.00, la Vino Wines & More (Strada Mihai Eminescu nr. 71).

În cadrul festivalului vor fi prezentate 4 filme braziliene, producţii remarcabile, care tratează subiecte sociale de actualitate.

Benzinho / Loveling - Competiţie / Focus Brazilia
Dramă, Brazilia- Uruguay, 2018
Regia: Gustavo Pizzi
Cu: Karine Teles, Otavio Muller
La marginile oraşului Rio de Janeiro, Irene are la dispoziţie doar câteva zile pentru a-şi învinge anxietatea şi a-şi recâştiga încrederea în sine, înainte de a-l trimite pe băiatul ei cel mare de-acasă.
Selecţionat în competiţie la Sundance şi Rotterdam, Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film din Panama (2019), Premiul pentru Cel mai bun film ibero-american la Festivalul de Film Spaniol de la Malaga (2018).


California - Focus Brazilia
Dramă, Romance - Brazilia (2015)
Regia: Marina Person
Cu: Clara Gallo, Caio Horowicz, Caio Blat
São Paulo, 1984. Estela trece prin delicata fază a adolescenţei. Sex, dragoste, prietenie - totul pare prea complicat. Refugiul ei personal este unchiul ei, Carlos, şi să meargă în California, unde locuieşte, este visul ei. Dar totul se năruie când el se întoarce slăbit şi bolnav. Estela trebuie să înfrunte o realitate care îi va schimba pentru totdeauna felul de a vedea lumea.
Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar - Caio Horowicz, Premiul pentru Tineret - Cel mai bun film brazilian, Festivalul Internaţional de Film de la Rio de Janeiro (2015).


Central Do Brasil / Central Station - Opening Film / Focus Brazilia
Dramă - Brazilia (1998)
Regia: Walter Salles
Cu: Fernanda Montenegro, Vinicius De Oliveira, Marilia Pera
Călătoria plină de emoţii a unei foste învăţătoare, care redactează scrisori pentru cei care nu ştiu să scrie, şi a unui băiat a cărui mamă a murit recent, în căutarea tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată.
Nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol principal (1999) şi Cel mai bun film străin (1999); Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin (1999)

Hoje Eu Quero Voltar Sozinho / The Way He Looks - Focus Brazilia
Dramă, Romance - Brazilia (2014)
Regia: Daniel Ribeiro
Cu: Ghilherme Lobo, Fabio Audi, Tess Amorim
Leonardo este un tânăr nevăzător, în căutarea independenţei. Viaţa sa cotidiană, relaţia cu cea mai bună prietenă, Giovana, şi felul în care vede lumea se schimbă complet odată cu sosirea lui Gabriel.
Premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Berlin (2014)


Toate cele 4 filme selecţionate pentru a reprezenta cinematografia braziliană în ediţia din acest an sunt producţii cu un important traseu internaţional, multipremiate şi cu ecouri extraordinare în presă.

Întregul program al festivalului este disponibil pe site-ul festivalului www.peliculafiesta.ro, iar biletele sunt disponibile pe https://eventbook.ro/program/pelicula.


Timp de 5 zile, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Ţăranului Român şi în alte spaţii alternative din Bucureşti, publicul va putea descoperi culturile altor ţări, diferenţele şi similarităţile dintre România şi zona Ibero-Americană. Festivalul se concentrează pe cultura acestei zone şi combină armonios proiecţiile de filme cu demonstraţiile de dans, mâncarea, muzica, expoziţiile, cu poveştile celor îndrăgostiţi de această lume plină de pasiune şi umanitate, pentru o experienţă unică.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE şi Asociaţia Culturală ARTICHITANA şi este susţinut onorific de o parte dintre ambasadele ţărilor din America Latină la Bucureşti: Argentina, Brazilia, Chile, Mexic şi Peru, cărora li se alatură Ambasada Franţei, Institutul Francez şi Institutul Cervantes.

Película promite o experienţă inedită şi vă aşteaptă să luaţi parte la cât mai multe evenimente!

¡Hasta pronto!

Eveniment sponsorizat de: Saha, Alien Film Entertainment, PAZO Services AG, MEZ CRAFTS
Parteneri: AQUA CARPATICA, Domeniile Sâmbureşti, DHL, Bad Unicorn, Fala Portugues!, OK Center, Fundaţia Dreptul la Educaţie, Documenta Madrid, Cinelatino Rencontres de Toulouse, Festival International de Cine de Huesca, Cinema Muzeul Ţăranului, J'ai Bistrot , Le Bistrot Social, VINO Wines & More
Parteneri media: Radio Guerilla, Ziarul Metropolis, Cinemagia, Zile si Nopti, TV5MONDE, AaRC, Liternet, Movie News, life.ro, Lipa Lipa, Super, Artsafari, Cinehub Tonitza, Versus Magazine, Revista Zeppelin, Revista Marea Dragoste / Tango, Madame Pelin, Gabriela Blaga, Artsafari, Modernism.ro, Munteanu.


Pagina de facebook: https://www.facebook.com/PeliculaLAFE
Pagina de instagram: @peliculalafe
Adresa de e-mail: [email protected]
Bilete: https://eventbook.ro/program/pelicula
Website: www.peliculafiesta.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus