ianuarie 2006
Luni, 23 ianuarie, ora 18, la Institutul Cultural Român, Aleea Alexandru 38, va avea loc proiecţia scurt-metrajelor Mîna lui Paulişta, Corul Pompierilor, Zapping (scenariile acestora putând fi citite şi în volumul 7 scenarii, editat de Editura LiterNet) şi Turkey Girl de Cristian Mungiu. Proiecţia va fi precedată de un cuvânt introductiv al regizorului.

Cristian Mungiu (n. 1968) este realizatorul lung-metrajului Occident, film selectat şi premiat la festivaluri internaţionale de prestigiu. Scurt-metrajele programate la ICR au fost, de asemenea, remarcate la festivaluri din ţară şi din străinătate. Cel mai recent, Turkey Girl / Curcanii nu zboară (2005), integrat în producţia Lost and Found, a fost prezentat în deschiderea secţiunii FORUM a Festivalului de la Berlin. Printre distincţiile acordate pentru Corul Pompierilor (2000) şi Zapping (2002) se numără Premiul UCIN pentru cel mai bun scurt-metraj şi, respectiv, Premiul DaKino pentru regie, iar Mâna lui Paulişta a fost declarat cel mai bun film realizat de un student în 1998, fiind propunerea României pentru Oscarul studenţesc.

Accesul publicului la proiecţie este liber. Pentru rezervarea locurilor, reprezentanţii mass-media sunt rugaţi să confirme prezenţa prin e-mail, la [email protected] sau telefonic, la nr. 230 11 26.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus