Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film de animaţie animest, 2019

Călătoria fantastică a Maronei, de Anca Damian, în deschiderea Animest, 2019


septembrie 2019
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
O lecţie de iubire necondiţionată, oferită cu măiestrie şi multă emoţie, Călătoria fantastică a Maronei deschide cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie Animest (4-13 octombrie 2019, Bucureşti) printr-o proiecţie-eveniment, programată pe 4 octombrie 2019. Aventura căţeluşei cu nasul în formă de inimă va rula pe marele ecran, în versiunea originală, în limba franceză, pentru prima dată în România, la Cinema City, în Afi Cotroceni. De la ora 19:30, publicul de toate vârstele este invitat să cunoască fabuloasa poveste a Maronei, în prezenţa regizoarei Anca Damian, a co-producătorul francez Ron Dyens şi a echipei filmului.

Cel de-al treilea lungmetraj de animaţie semnat de Anca Damian a avut premiera internaţională în luna iunie 2019, la Annecy, cel mai mare Festival de Film de Animaţie din lume, unde filmul a fost inclus în competiţia oficială. Criticii nu au întârziat să reacţioneze şi s-au declarat impresionaţi nu numai de stilurile de animaţie îmbinate într-o manieră inedită, ci şi de povestea captivantă a protagonistei, o căţeluşă născută în urma unei poveşti de iubire dintre un dog argentinian şi o metisă atrăgătoare, ce lasă urme profunde în vieţile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor. După un accident, ea îşi aminteşte de fiecare dintre ei şi de iubirea necondiţionată pe care le-a purtat-o, indiferent de confortul pe care l-a găsit în căminele lor sau de multele nume pe care i le-au dat.


Filmul este o producţie Belgia - Franţa - România, iar scenariul poveştii este semnat de Anghel Damian, după o idee a Ancăi Damian. Talentatul ilustrator belgian Brecht Evens este creatorul personajelor şi cel care a reuşit, prin imagini 2D şi 3D să redea lumea magică şi plină de aventuri a Maronei, incluzând casele temporare, zonele întunecate, aleile, fricile şi visele căţeluşei.

În România, filmul este distribuit de Aparte Film şi va intra în cinematografe din 4 octombrie 2019, odată cu lansarea din deschiderea Animest.


Descarcă programul animest 2019 aici.. Toate articolele despre Festivalul de film de animaţie animest, 2019


0 comentarii

Spacer Spacer