octombrie 2019
Comisia Europeană a lansat cinci scurtmetraje realizate de tineri regizori promiţători, ca parte a campaniei de comunicare #EUandME. Cei cinci regizori sunt câştigătorii concursului #EUandME "Tineri regizori", care le-a oferit europenilor cu vârsta între 17 şi 35 de ani posibilitatea de a regiza un scurtmetraj sub îndrumarea unor cineaşti profesionişti şi cu ajutorul unui grant din partea Comisiei Europene.

Tinerii regizori au fost invitaţi să-şi folosească povestea #EUandME pentru a aduce Europa mai aproape de tineri. Scopul este de a iniţia un dialog cu tinerii şi de a-i încuraja să pună în lumină subiectele care îi preocupă, prin intermediul filmelor.

Câştigătorii au primit sprijin şi îndrumare de la regizori profesionişti implicaţi în campania #EUandME: Matthias Hoene, Tomasz Konecki, Zaida Bergroth, Yorgos Zois şi Dalibor Matanić. De asemenea, au primit fonduri de la Comisia Europeană pentru a-şi realiza filmul.

Unul dintre regizorii câştigători, Eugen Dediu, este din Romania. În filmul său, Simfonia din lumea nouă, muzicieni din diferite ţări ale Europei se pregătesc pentru un concert, în timp ce producătorul îi priveşte pe ecranele din studioul de înregistrare. Deşi nu sunt în aceeaşi încăpere, muzicienii cântă ca o orchestră, iar concertul este transmis în direct pe internet.


Ceilalţi câştigători sunt:

Vlad Muko, din Estonia, cu filmul Coafura de vis


Levente Galambos, din Ungaria, cu filmul Hidden Values:


Jaime, din Spania, cu filmul În universul meu acustic:


Magda, din Polonia cu filmul Conspiraţia:


Filmele au fost publicate pe site-ul campaniei #EUandME (europa.eu/euandme).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus