martie 2020
Articole diverse
TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internaţional de Film Transilvania, vine cu o selecţie de filme accesibile gratuit şi cu propunerea de a transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în această complicată perioadă de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online. Începând din 28-29 martie 2020 şi pe tot parcursul perioadei de #CaranTIFF, iubitorii de film se pot întâlni virtual, în fiecare weekend, de la orele 17.00 şi 21.00, la link unlimited.tiff.ro.

Filmele propuse pot fi accesate gratuit pe teritoriul României, doar de la ora anunţată. Ulterior, ele vor fi disponibile doar pentru abonaţi. Dăm startul sâmbătă, 28 martie 2020, de la ora 21.00 cu Vieţi duble / Doubles vies, o comedie spumoasă despre aventuri amoroase, trădări şi complicităţi cu Guillaume Canet şi Juliette Binoche, regizată de celebrul cineast francez Olivier Assayas. Câştigătorii Trofeului Transilvania pentru cel mai bun film la TIFF, Moştenitoarele / Las Herederas (2018) şi Fără cale de-ntors / Sin Retorno (2011), vor transforma seara de duminică, 29 martie 2020, în una memorabilă.


Totodată, zece filme din portofoliul Fundaţiei de Arte Vizuale (FAV), fondată în 1992 de cunoscutul director de imagine Vivi Drăgan Vasile, sunt disponibile gratuit pe platforma TIFF Unlimited, începând din 27 martie 2020. Filmele pot fi văzute fără abonament, de oriunde din lume, ca răspuns la numeroasele cereri venite din partea românilor aflaţi în afara graniţelor, de a rămâne conectaţi la cultura din ţara lor şi de a avea acces la producţii valoroase. Confesiuni şi imagini inedite cu Regele Mihai în Via Regis, povestea celebrului speolog român Emil Racoviţă în Exploratorul, detalii din culisele filmărilor la Nunta de piatră sau Nunta mută pot fi accesate acum de oriunde din lume.

În curând pe TIFF Unlimited: pe lângă retrospective David Lynch şi Xavier Dolan, experienţe cinematic-culinare, filme cult şi multe alte surprize. Peste 100 de filme sunt disponibile pe unlimited.tiff.ro - Best of TIFF, Best of Cannes, filme italiene premiate, grupaje de comedii sau documentare.

Invitaţie la premierele TIFF Unlimited

Sâmbătă, 28 martie 2020, ora 21.00
Vieţi duble / Doubles vies
, de Olivier Assayas
Cu: Guillaume Canet, Juliette Binoche
O comedie spumoasă despre două cupluri din lumea literară pariziană, faţă în faţă cu propriile secrete şi aventuri amoroase. "Trădări, adulter, complicităţi... Pe fondul revoluţiei digitale, un vodevil ironic filmat de Olivier Assayas ca un thriller", scrie Télérama. Premiera mondială la Festivalul de la Veneţia, 2018.

Duminică, 29 martie 2020, ora 17.00
Las Herederas / Moştenitoarele
, de Marcelo Martinessi
O captivantă poveste de dragoste între două femei bogate, a căror relaţie e pusă sub semnul întrebării atunci când una intră la închisoare pentru fraudă, iar cealaltă îşi găseşte o nouă pasiune. "Un debut excelent" - The Guardian
Trofeul Transilvania în 2018, Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă (Ana Brun la Berlinale 2018), Propunerea Paraguay la Oscar.

Duminică, 29 martie 2020, ora 21.00
Sin Retorno / Fără cale de-ntors
, de Miguel Cohan
Un băiat este ucis într-un accident de maşină, iar făptaşul fuge de la locul faptei. Tatăl victimei, ajutat de mass-media, nu-şi găseşte liniştea până când nu-l aduce în faţa justiţiei. Însă cel pe care îl acuză e nevinovat şi trebuie s-o demonstreze. Un thriller intens distins cu Trofeul Transilvania în 2011.

Filme-document, disponibile gratuit

În colecţia de zece titluri produse de Fundaţia de Arte Vizuale se află Via Regis, un veritabil film-document despre Regele Mihai I şi familia sa, în anii exilului, realizat de Radu Igaszag şi Alexandru Solomon. Detalii inedite despre viaţa unui alt român celebru aduce Exploratorul: Emil Racoviţă, pionier în cercetarea biologică antarctică, fondator al unei noi ştiinţe, biospeologia, şi al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Memoria de piatră, un documentar realizat de Iosif Demian la Roşia Montană, la 40 de ani de la filmările pentru Nunta de piatră, primul documentar al lui Radu Muntean - Lindenfeld 1994 sau making of-ul filmului Nunta mută completează lista de producţii care pot fi vizionate de oriunde din lume, gratuit.

The festival must go on. Anytime. Online.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România şi singurul produs de acest gen din Europa Centrală şi de Est.
TIFF Unlimited este disponibil online şi în aplicaţiile iOS şi Android (mobile, Android TV şi Apple TV), cu un catalog de peste 100 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.
Noii abonaţi beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

***

Ne puteţi urmări pe:

unlimited.tiff.ro | FB: @tiffunlimited | Instagram | YouTube

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus