martie 2020
Starea actuală prin care trece România stârneşte multe discuţii şi face subiectul multor controverse şi complicaţii pe care oamenii le resimt diferit. În mod spontan o viaţă digitalizată, online, creşte în rândul românilor care caută să-şi facă auzită povestea. Pentru a da viaţă acestor poveşti mai mulţi actori de teatru se întâlnesc în acest online pentru a pune ţara la cale, deşi sunt izolaţi în case din cauza Coronavirusului.

Actorii Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu, Marius Manole, Carmen Tănase, Nadiana Sălăgean, izolaţi la domiciliu, se iniţiază într-un dialog dens în semnificaţii, fiecare din propria casă, despre criza creată de Coronavirus. Astăzi, 27 martie 2020, la ora 22:00 se poate urmări primul episod al serialului pe canalul de Youtube https://youtu.be/QIvVn4VxiPg (link activ începând din 27 martie 2020, ora 22:00) şi pe pagina de facebook https://www.facebook.com/discutabil2020.


Subiectele variază de la închiderea teatrelor, apusul culturii, până la teoria conspiraţiei, atingând teme curente precum digitalizarea, munca de acasă, viitorul omenirii, rata divorţurilor sau rata natalităţii, precum şi dating-ul online care poate înflori simţitor în această perioadă.

Discutabil este o invitaţie în intimitatea unor tipologii ce compun societatea românească actuală care îşi exhibă în mediul online umorul, frica şi teoriile conspirative care pot sta la baza stării actuale a planetei. Cine este până la urmă de vină, omul...?

Omul este o fiinţă socială şi actorii sunt cei mai aplecaţi către această nevoie fundamentală a oamenilor de a exprima ce simt şi ce gândesc. Din această nevoie s-a născut proiectul Discutabil, regizat de Vlad Zamfirescu în baza textului dramaturgului Alex Popa. O ţesătură de intrigi ce curg din frica de moarte, teama de necunoscut şi incapacitatea de a fi o fiinţă socială pun stăpânire pe personaje. Umorul nu poate lipsi din acest peisaj, românii fiind recunoscuţi pentru hazul de necaz, râsu'-plânsu' cu care privesc viaţa.

Discutabil este o producţie Movie Production Entertainment & ATIC Pictures. Producătorul este Cristina Dobriţoiu.

Teaser: 


Mai multe informaţii găsiţi pe: https://www.youtube.com/channel/UCDt4wQT_lhZjZI8JBgnC7fA
https://www.facebook.com/discutabil2020

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus