aprilie 2020
Articole diverse
Câtă emoţie încape într-un weekend? Iubiri copleşitoare, jocuri de seducţie, sentimente nerostite între părinţi şi copii, dar şi senzaţii extreme în bucătărie. Weekend Love & Film Food vine pe TIFF Unlimited, pe 11 şi 12 aprilie 2020, cu două dintre filmele talentatului regizor canadian Xavier Dolan, Tom at the Farm şi Laurence Anyways, un documentar cu celebrităţi ale gastronomiei care chestionează ierarhia impusă de influentul ghid Michelin - Michelin Stars: Tales from the Kitchen, şi scurtmetraje româneşti premiate, toate poveşti despre relaţia tată-fiu.
Filmele pot fi vizionate gratuit la orele propuse, pe teritoriul României, după care vor fi accesibile doar abonaţilor.

Cele două filme noi de Xavier Dolan se adaugă altor două disponibile deja pe platforma de streaming a TIFF: Mommy şi It's Only the End of the World. Catalogul unlimited.tiff.ro cuprinde în acest moment peste 100 de titluri, filme selectate la TIFF, premiate în festivaluri, colecţii de documentare.

Sâmbătă, 11 aprilie 2020
ora 17.00 - Scurtmetraje româneşti
Trei dintre cele mai premiate filme scurte româneşti, toate poveşti emoţionante despre taţi şi fiii lor:
Superman, Spiderman sau Batman, r. Tudor Giurgiu (Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scurtmetraj în 2012)
Nunta lui Oli, r. Tudor Cristian Jurgiu
Lampa cu căciulă, r. Radu Jude


ora 21.00 - Tom at the Farm
Regia: Xavier Dolan
Suspans, erotism şi instincte primare într-un thriller psihologic à la Xavier Dolan, "copilul minune" al cinema-ului contemporan. Guillaume (Dolan) merge la o fermă izolată, la înmormântarea iubitului său, după moartea subită a acestuia, şi află cu stupoare că familia sa nu ştia nimic despre orientarea sa sexuală. Pare însă că fratele lui bănuieşte cine este şi-l atrage într-un joc agresiv, încărcat de sexualitate.


Duminică, 12 aprilie 2020
ora 17.00 - Michelin Stars - Tales from the Kitchen
Regia: Rasmus Dinesen
Toţi maeştrii bucătari din lume visează să primească o stea Michelin, dar cine decide cine merită această neobişnuită distincţie şi pe ce criterii? Câţiva chefi celebri vin cu argumente pro şi contra acestui sistem de rating care le-a provocat fie bucurii imense, fie căderi nervoase. Totul e asortat cu delicatese preparate chiar de ei, pentru inspiraţie cât #StămAcasă. O delicioasă experienţă Film Food de la TIFF 2018.


ora 21.00 - Laurence Anyways
Regia: Xavier Dolan
O poveste de dragoste de-o frumuseţe răvăşitoare: imposibila relaţie dintre o femeie numită Fred şi un bărbat numit Laurence, care-şi doreşte să devină femeie. Viziunea, sensibilitatea şi maturitatea emoţională a lui Dolan, care a lansat acest film la doar 23 de ani, sunt dezarmante. "Forţa lui Xavier Dolan vine din faptul că nu-i este teamă de nimic"- Télérama. Queer Palm, Cannes 2012


***
Un catalog de filme gratuite este în pregătire pe platforma TIFF Unlimited, pentru românii aflaţi în afara graniţelor ţării. Primele titluri - documentare din portofoliul Fundaţiei de Arte Vizuale (FAV) - pot fi văzute deja de oriunde din lume, fără abonament.

The festival must go on. Anytime. Online.


TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România şi singurul produs de acest gen din Europa Centrală şi de Est.
TIFF Unlimited este disponibil online şi în aplicaţiile iOS şi Android (mobile, Android TV şi Apple TV), cu un catalog de peste 100 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.
Noii abonaţi beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

***
Ne puteţi urmări pe:
unlimited.tiff.ro | FB: @tiffunlimited | Instagram | YouTube

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus