aprilie 2020
Articole diverse
Aducem artiştii independenţi mai aproape de publicul lor, explorând, în vremuri de distanţare socială, noi moduri de "a ne duce" la cinema sau la teatru. Pe lângă proiecţiile de filme, venim cu o selecţie de spectacole de teatru şi dans contemporan începând de joi, 23 aprilie 2020, pe unlimited.tiff.ro, în seria Play Unlimited: Teatru nou la tine acasă, disponibilă de oriunde din lume.

Veţi avea astfel acces la creaţiile şi viziunile unora dintre cei mai apreciaţi artişti de pe scena independentă din România, cea mai dinamică, dar şi cea mai afectată de restricţiile actuale. Orice bilet cumpărat înseamnă nu doar o experienţă nouă, ci şi un sprijin acordat sectorului independent.

Costul unui bilet per spectacol este de 30 de lei (în momentul plăţii, va figura echivalentul sumei în dolari). Producţiile vor avea premiera online în fiecare marţi şi joi, de la 20.00, şi vor putea fi vizionate contra cost, timp de o lună, de oriunde din lume. Spectacolele sunt în limba română şi nu au subtitrări. Abonaţii TIFF Unlimited au acces la ele din momentul în care sunt disponibile online.

Puteţi cumpăra în avans bilete pentru primele trei spectacole din program, Birdville, Colibri şi 153 de secunde, accesând fiecare spectacol în parte, cu click pe pre-order.

#StămAcasă
#lateatru şi #lafilm

Joi, 23 aprilie 2020, Ora 20.00

Birdville
Coregrafie: Simona Deaconescu
Performeri: Alexandra Bălăşoiu, Denis Bolborea, Eliza Trefas, Cosmin Vasile


Un spectacol de dans intermedia despre un oraş virtual utopic, populat de oameni hibridizaţi, îmbrăcaţi cu corpuri augmentate, care trăiesc într-o lume generată numeric. Fiecare mişcare a lor dă naştere unui algoritm vizual şi sonor, care se modifică în timp real. Cuvintele şi sunetele celor patru performeri rămân suspendate în spaţiu şi timp, într-un loop infinit şi un teritoriu al emoţiilor incerte.
Multimedia & platforme interactive: KOTKI visuals.
O co-producţie POINT şi Tangaj Dance

Bilete, aici.

Marţi, 28 aprilie 2020, Ora 20.00

Colibri
de Garret Groenveld
Regie şi scenografie: Daniel Popa
Un spectacol cu Daniel Popa şi Irina Margareta Nistor


Suntem la o pandemie distanţă de lumea din Colibri - o comedie absurdă despre un viitor apropiat în care ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i pasă. Dacă eşti fan 1984, Handmaid's Tale sau Black Mirror, nici universul propus de autorul Garret Groenveld în Colibri nu te va lăsa rece.
O producţie Doctor's Studio, în colaborare cu Teatrul LUNI de la Green Hours.

Bilete, aici.

Joi, 30 aprilie 2020, Ora 20.00

153 de secunde
Regia: Ioana Păun
Performeri: Irina Artenii, Andrei Cătălin, Claudia Chiraş, Sorin Dobrin, Lorena Luchian, Alice Mihalache, Denisse Moise, Cristina Negucioiu, Ana Maria Pop, Ingrid Robu, Adina Răducan, Amelia Stuparu, Teodora Tudose, Octavian Voina


Un performance-eseu care pune în discuţie, dintr-o perspectivă subiectivă, implicaţiile politice, morale şi afective ale unui moment care a ajuns în profunzimea texturii sociale, mobilizând o mişcare de solidarizare fără precedent, dar şi un proces complex de reflecţie asupra generaţiei milenialilor. Spectacolul porneşte de la povestea unei supravieţuitoare a incendiului din Colectiv şi devine un eseu artistic despre o generaţie aflată în blocaj.
O producţie a Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti.

Bilete, aici.

TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, disponibilă online şi în aplicaţiile iOS şi Android (mobile, Android TV şi Apple TV), cu un catalog ce cuprinde peste 100 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.
Detalii pe unlimited.tiff.ro.
The festival must go on. Anytime. Online.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus