septembrie 2020
Marţi, 15 septembrie 2020, la ora 19.00, LIM | Less is More & TIFF Unlimited organizează un Masterclass de scenaristică, susţinut de scenaristul şi consultantul de scenarii Antoine Le Bos (Franţa). Masterclass-ul online, care va putea fi accesat şi urmărit pe unlimited.tiff.ro, se adresează tuturor celor interesaţi de dezvoltarea unui proiect de film de lungmetraj, în special cei care mizează pe impulsionarea creativităţii, descoperirea şi dezvoltarea de noi poveşti în zona proiectelor cinematografice cu buget limitat.


Antoine Le Bos este fondatorul Le Groupe Ouest (LGO) din Franţa, o organizaţie independentă care din 2006 şi până în prezent a devenit locul nr. 1 din Europa în materie de training, consultanţă şi dezvoltare de scenarii în cadrul unor rezidenţe de creaţie originale şi unice din punct de vedere al formatului şi metodologiei abordate. Antoine a generat alături de LGO experienţa Cross Channel Film Lab şi platforma europeană de dezvoltare de scenarii cu buget limitat LIM | Less is More.

De asemenea a colaborat, în calitate de tutor şi trainer, cu TorinoFilmLab (Italia), NFDC Lab (India), Biennale College (Italia), Moulin d'Andé (Franţa), Doha Film Institute (Qatar). A semnat în calitate de scenarist sau co-scenarist 25 de scenarii de lungmetraj şi a obţinut Premiul Gan Foundation pentru scenarişti, în 2005.

Masterclass-ul susţinut online de Antoine Le Bos în data de 15 septembrie 2020 demarează oficial prima ediţie a rezidenţei LIM | Less is More - Creative Pre-Writing din România, un proiect marca Le Groupe Ouest, implementat şi organizat în România de Asociaţia Culturală Control N. Workshop-ul Creative Pre-Writing va avea loc în perioada 18 - 23 octombrie 2020, iar înscrierile sunt deschise până în data de 20 septembrie 2020.


LIM | Less is More: Creative Pre-writing se adresează tuturor cineaştilor români aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj sau a căror filmografie cuprinde unul sau mai multe scurtmetraje, cât şi artiştilor din alte domenii, scriitorilor sau jurnaliştilor pasionaţi de dezvoltarea şi scrierea unui scenariu. Faza de alegere a subiectului este una vitală.

Astfel, rezidenţa de creaţie LIM | Less is More: Creative Pre-writing îşi propune să ofere un cadru necesar pentru testarea ideilor, la finalul celor 5 zile de lucru intensiv, participanţii având o potenţială premisă pentru un viitor film, realizabil în limitările unui buget foarte mic. Tehnicile de "pre-writing" folosite de trainerii rezidenţei, Nolwenn Guiziou (consultant de scenarii, Franţa) şi Ana Agopian (scenarist, România), îşi propun să îi sprijine pe participanţi în procesul iniţial de cercetare, explorare şi generare de noi şi noi idei, oferind posibilitatea unei căutări infinite de posibile baze de pornire pentru un proiect de film de lung metraj.

Cei interesaţi să aplice la prima ediţie a rezidenţei LIM | Less is More: Creative Pre-writing trebuie să trimită următorul set de materiale:
Scrisoare de intenţie (1 pagină, în limba engleză)
Descrierea unui potenţial subiect / premisă pentru un film de lungmetraj cu buget limitat (1 pagină, în limba engleză)
CV sau Biografie
Link către minim 1 film reprezentativ (scurt sau lung metraj) sau un scenariu de scurt sau lung metraj

Materialele vor fi trimise pe adresa de email [email protected], până la data de 20 septembrie 2020.

LIM|Less is More: Creative Pre-writing este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).
Susţinut de Creative Europe - Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM|Less is More: Creative Pre-writing este iniţiat de Le Groupe Ouest (Franţa) şi dezvoltat alături de Asociaţia Culturală Control N (România) şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania - TIFF (România) prin platforma unlimited.tiff.ro.
*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finaţării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus