septembrie 2020
Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti, 2020
Miercuri, 30 septembrie 2020, ora 18:00, în avanpremiera celei de a 7-a ediţii a Platformei Internaţionale de Teatru Bucureşti cu tema Our house is on fire / Ne arde casa vă invităm la un happening al cărui protagonist va fi artistul Dan Perjovschi.

Cunoscut publicului din întreaga lume şi având lucrări expuse în numeroase galerii internaţionale, Dan Perjovschi este mai rar prezent în Bucureşti, unde revine însă în această toamnă în mod cu totul excepţional.

Expoziţia de desene pe tema platformei - Our house is on fire / Ne arde casa - poate fi deja vizitată outdoor, pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României (Calea Victoriei 49-53), dar seara de 30 septembrie 2020 va fi una specială, incluzând prezenţa inedită a cunoscutului artist internaţional pentru un performance surpriză.

© Courtesy the artist & gregor podnar gallery berlin

Alături de Dan Perjovschi vor fi prezenţi Cristina Modreanu, curatoarea PITB, Anastasia Staicu, directoarea editurii Seneca/Ecologos şi Joachim Umlauf, directorul Goethe Institut Bucureşti, care găzduieşte o expoziţie Perjovschi începând din 3 octombrie 2020.


Desenele lui Dan Perjovschi sunt excepţionale avertismente artistico-politice ce iau pulsul şi oglindesc societatea actuală, cu tulburările, dezechilibrele, stringenţele ei. Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti #7 include, ca preambul la derularea efectivă a programului de spectacole între 1 şi 4 octombrie 2020, o expoziţie în aer liber ce prezintă publicului bucureştean o selecţie din seria "Climate, Planet, City and Greta series 2005-2020", cele mai noi fiind desenate special pentru PITB#7.
Atâta vreme cât logica E C O N O M I E I nu devine sau nu include şi E C O L O G I A, riscăm să cădem iremediabil în capcana
 
© Courtesy the artist & gregor podnar gallery berlin

Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti - PITB#7 prezintă între 1-4 octombrie 2020 spectacole invitate din Austria, Marea Britanie şi Franţa/România, în premieră şi în exclusivitate în cadrul PITB#7.

Program şi bilete pe Eventbook.
Preţul unui bilet este de 25 lei, iar accesul rămâne valabil timp de 24h de la ora anunţată a spectacolului. Accesul la spectacolele din seria Maratonului PREZENT este gratuit, pe bază de rezervare.
Detalii pe www.facebook.com/BucharestInternationalTheaterPlatform
sau în broşura-program issuu.com/home/published/pitb7_brosura.

Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti - PITB#7 este un proiect ARPAS, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
Cu sprijinul: Institutului Francez din România şi al Forumului Cultural Austriac în cadrul programului Performing Austria. În parteneriat cu Muzeul Naţional de artă al României şi Seneca/EcoLogos

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus