septembrie 2020
Articole diverse
Cum au văzut impresioniştii lumea? Ce relaţie aveau ei cu tehnica, culoarea, lumina şi universul de forme care le-a conturat realitatea? Cum au fost percepute lucrările lor? Cum a ajuns arta lor să fie în doar câţiva ani, una din cele mai iubite forme de artă din lume, după ce a fost iniţial primită cu răceală de critică şi public?

Pentru a afla, vino din 2 octombrie 2020 la Happy Cinema Bucureşti din Liberty Center să vezi documentarul Secret Impressionists, regizat de Daniele Pini. Filmul explorează revoluţia din artă adusă de mişcarea impresionistă, şi prezintă 50 de comori ascunse, expuse pentru prima dată la Roma în Palazzo Bonaparte.

Secret Impressionists este o călătorie imersivă în lumea impresioniştilor şi a picturilor acestora, oferind o vizită "privilegiată" care va stimula curiozitatea spectatorilor. Filmul propune o perspectivă asupra operelor de artă care este complementară unei experienţe în muzeu, permiţând publicului din sala de cinema să descopere noi detalii şi nuanţe ale lucrărilor artistice.

Expoziţia prezintă opere de Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley şi Berthe Morisot. Cei doi curatori ai expoziţiei, Claire Durand-Ruel (stră-stră-strănepoata lui Paul Durand-Ruel, cel mai important dealer de artă impresionistă) şi Marianne Mathieu, îi vor însoţi pe spectatori pe un drum întortocheat şi extrem de interesant.

 
Website: www.happycinema.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus