decembrie 2020
Festivalul de filme făcute de adolescenţi SUPER, 2021
Super îşi doreşte să încurajeze adolescenţii din România şi Republica Moldova să facă filme şi să se exprime prin artă, urmându-şi pasiunile. De asta, avem nevoie de ambasadori voluntari ai festivalului care să ne reprezinte în afara Bucureştiului. Cele două sarcini principale ale ambasadorilor sunt promovarea festivalului (campania de înscriere de scurtmetraje, workshop-uri etc.) şi organizarea unor proiecte artistice marca Super în localitatea lor - ne dorim evenimente creative, desfăşurate în siguranţă în mediul online, care să formeze comunităţi artistice locale!

Ne dorim mult să auzim ideile voastre despre ce aţi vrea să faceţi şi cum vă gândiţi să implicaţi comunităţile locale într-un proiect artistic colectiv. Dăm aici câteva exemple de proiecte, dar nu vă limitaţi la ele (apreciem idei cât mai creative şi noi):
apeluri pentru versuri/ fragmente de text pentru o poveste comună / nişte poeme colective,
apeluri pentru un film făcut cu materiale filmate cu telefonul de la diverse persoane din oraş, pe o anumită temă,
o revistă/ zină cu texte şi ilustraţii primite de la persoane din oraş,
o mini-expoziţie online cu ilustraţii / lucrări de artă plastică primite de la persoane din judeţ / oraş pe o anumită temă
un video-performance colectiv făcut prin îmbinarea mai multor performance-uri individuale trimise de persoane din judeţ / oraş, pe o anumită temă.

Rolul ambasadorilor este să aleagă o temă şi un format pentru lucrările care vor putea fi înscrise, să facă textul apelului şi să se ocupe de detaliile logistice şi de promovare a apelului în oraşul / judeţul lor, dar şi de selecţia lucrărilor şi realizarea unui produs final, colectiv. Proiectele ambasadorilor vor fi apoi promovate pe reţelele sociale Super şi adunate pe o pagină specială, dedicată lor, pe site-ul Super.

Reprezentanţii Super vor primi adeverinţe de voluntari ai festivalului şi vor fi invitaţi la ediţia a 9-a, în vara lui 2021, fiindu-le asigurate transportul până în Bucureşti şi cazarea; vor putea cunoaşte comunitatea de voluntari, regizori şi interni Super şi participa gratuit la evenimentele festivalului.

Ambasadorii Super trebuie să aibă între 14 şi 19 ani, să fie din afara Bucureştiului şi să fie dispuşi să acorde timp constant lucrului pentru festival.

Dată limită pentru înscriere: 11 decembrie 2020.
Detalii şi înscriere pe site
: superfestival.ro/ambasadorii-super-2021.

Înainte de pandemie, ambasadorii Super au creat zeci de evenimente în 18 oraşe din România şi Republica Moldova, reprezentând festivalul şi încurajând adolescenţii să facă artă. Ne dorim ca festivalul să crească în continuare, să ne adaptăm la online şi să aducem împreună tineri din toate colţurile ţării.

"Să fiu ambasador pentru festivalul de filme făcute de adolescenţi "Super" este cel mai bun lucru care s-a întâmplat în 2020! Am putut să aduc o mică parte din atmosfera festivalului în oraşul meu şi am simţit cum toată munca de promovare şi organizare a contat pentru tinerii din Botoşani, fiind încurajaţi să îşi cultive latura artistică şi să se descopere cu adevărat." - Dumitriţa Horodincă, ambasador în Botoşani.

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenţi, sunt expuse lucrări de artă vizuală ale acestora şi au loc ateliere de creaţie. Festivalul este organizat de tineri, cu puţini adulţi implicaţi - s-a născut în 2013, din dorinţa unor regizori adolescenţi de a avea un loc unde să îşi arate filmele, unde să se exprime. În septembrie 2020 a avut loc ediţia a 8-a - 7 zile de proiecţii de film în aer liber, cu respectarea normelor de igienă şi distanţare socială, un concert, un spectacol de teatru, o lectură de poezie, o expoziţie de artă, un atelier de film şi unul de poezie, un concurs de proiecte "Super Pitch" şi sesiuni de Q&A.

Pagina de Facebook: facebook.com/superadolescentii
Site-ul SUPER: superfestival.ro
Urmăreşte-ne şi pe instagram: @superfilmfestival
Susţine Super pe Patreon! patreon.com/superfestival

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus