august 2021
Festivalul de filme făcute de adolescenţi SUPER, 2021
Începând cu 30 august, până pe 5 septembrie 2021, festivalul Super pregăteşte o serie de proiecţii de film, concerte, spectacol de teatru, o expoziţie, o lansare de revistă şi o lectură de poezie! Ca în fiecare an, susţinem cu mândrie arta, de orice fel, realizată de adolescenţi. Astfel, te aşteptăm alături de comunitatea Super la evenimentele noastre, ce vor avea loc respectând normele de protecţie, la Roaba de Cultură (Parcul Herăstrău, Intrarea Pescăruş), dar şi la Krănuţ (Calea Moşilor 91).

Ediţia din 2021 a Super îşi propune să îşi imagineze, împreună cu adolescenţii care vin la festival, #olumeSuper9 - o lume în care promovăm educaţia artistică şi cinematografică în licee, în care vorbim despre drepturile elevului şi drepturile omului, o lume în care toate identităţile tinerilor sunt respectate. Găsiţi campania #olumeSuper9, pe care o desfăşurăm împreună cu organizaţii şi grupuri prietene cu Super, precum Speakup Romania, Consiliului Elevilor Bucureşti sau Asociaţia Accept. Vă invităm atât pe canalele de social media Super, cât şi la festival, ca să construim împreună #olumeSuper9.

Programul complet al evenimentelor aici:

Super9 | Deschiderea festivalului: Proiecţie de film
Luni, 30 august 2021, începând cu ora 19:30, la Roaba de Cultură. Te invităm la deschiderea festivalului, unde vom viziona împreună prima proiecţie de filme din selecţia oficială (calupurile bot în bot, Între pereţii minţii) şi Retrospectiva: Ioan Plesh.

Super9 | Lansarea revistei Cotloane & Proiecţie de film
Marţi, 31 august 2021, începând cu ora 19:00, la Roaba de Cultură. În cea de-a doua zi de festival, avem organizată lansarea revistei "Cotloane", o discuţie cu autorii şi o nouă proiecţie de filme din selecţia oficială (calupurile Al cui eşti tu, mă?, ritm şi culori şi Cinci nopţi fără vise).

Super9 | Film + Poezie =?
Miercuri, 1 septembrie 2021, începând cu ora 19:00, la Roaba de Cultură. Festivalul continuă cu lansarea antologiei de poezie "Dimineţi în care plec pe ascuns", o lectură de poezie şi o proiecţie de videopoeme.

Super9 | Expoziţie & Concerte
Joi, 2 septembrie 2021, începând cu ora 18:00, la Krănuţ. În ziua a 4-a te aşteptăm la o expoziţie cu artă vizuală creată de adolescenţi, urmată de concertele a doi artişti muzicali tineri, inana şi IIOANA.

Super9 | Teatru & Proiecţie de film
Vineri, 3 septembrie 2021, începând cu ora 19:00, la Roaba de Cultură. O nouă zi de festival începe cu un spectacol de teatru, "Hei, tu, vecine!", jucat de Centrul Educaţional de Arte Performative CEVA din Târgul Neamţ, urmat de o proiecţie de filme din selecţia oficială (calupurile În valuri ne scufundăm, Descântec şi Midnight screening).

Super9 | Concerte & Proiecţie filme
Sâmbătă, 4 septembrie 2021, începând cu ora 17:00, la Roaba de Cultură. Festivalul continuă cu noi concerte ale unor artişti muzical adolescenţi: Mara Trefas, Flashback, Flying Otters, Ruxandra Istrate, Costa, Pyroblast şi Bad Trip, urmate de proiecţia a câteva filme din selecţia oficială (calupurile o ciorbă de ficţiune şi ţinuturi îndepărtate).

Super9 | Gală premiere & Proiecţie filme câştigătoare
Duminică, 5 septembrie 2021, începând cu ora 19:30, la Roaba de Cultură. Ultima zi vine în închidere cu decernarea premiilor şi proiecţia filmelor câştigătoare.

Intrarea la toate evenimentele festivalului se face gratuit şi nu necesită achiziţionarea niciunui bilet/rezervare în avans.

Programul complet şi mai multe detalii despre Super puteţi găsi aici: https://cutt.ly/XQ3Xfsv.

Grafica afişului realizată de: Andrei Pacea & Alex Petrican.

Super înseamnă mai mult decât o săptămână de festival, înseamnă pasiune, emoţie şi cultură. An de an, ducem dragostea faţă de artă mai departe, prin a încuraja adolescenţii din întreaga ţară la exprimare şi trăire. Festivalul Super pune la dispoziţie spaţiul perfect pentru creaţie şi dezvoltare prin intermediul evenimentelor şi al atelierelor organizate pe parcursul anului.

Super este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.
Sponsori Principali: Kaufland România, Raiffeisen Bank
Cu sprijinul: Institutul Francez, Student Consulting
Spaţiile festivalului: Roaba de Cultură, Krănuţ.
ONG-uri partenere: Accept, MozaiQ. ADFR, Asociaţia Vira, Mai Mult Verde, Funky Citizens, Fundaţia Calea Victoriei
Parteneri: Gura Mare, B23, Cinehub Tonitza, Film Mai Aproape, ID Fest, Vira Films, Cărtureşti, One World Romania, Bucharest International Dance Film Festival, F-Sides Cineclub, The Institute, Poster x Poem, Glitch Shop, Ideo Ideis, Bloc Zero, Dispozitiv Books, Black Button Books, Isopatrusute, Rags and Riches, OMG Publishing, British Council, Centrul Ceh
Parteneri media: LiterNet, All About Romanian Cinema, Radio România Cultural, DOR, Dissolved, Movienews, Scoala9, Modernism.ro, Perspektiva, Versus, FILM MENIU, Films in Frame (ADFR), CUTRA, filme-carti.ro, Echinox, Samizdat, AIVI Media Hub, Cinefilia.ro, Support Your Local Artists, Consiliul Elevilor Bucureşti, Bucharest Cultural Events, BEST Bucharest
Parteneri media regionali: Bitpress, Jurnal Maramureş, Ziarul Actualitatea, Cotidianul Giurgiuveanul, News Buzău, Presa Galaţi, Suceava News


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus