decembrie 2020
Independenţa Film, una dintre cele mai vechi case de distribuţie de film independent din România, anunţă o parte din titlurile pe care şi-a propus să le lanseze pe marile ecrane în cursul anului 2021. Printre acestea se regăsesc The Human Voice, scurtmetrajul lui Almodóvar ce o are ca protagonistă pe Tilda Swinton, şi Three Floors, noul film al cineastului italian Nanni Moretti, a cărui premieră este aşteptată în 2021.

The Human Voice, scurtmetrajul celebrului cineast spaniol Pedro Almodóvar, a fost filmat şi editat în timp record după terminarea perioadei de izolare determinată de criza coronavirusului şi, ulterior, prezentat în cadrul Festivalului de la Veneţia. Actriţa britanică Tilda Swinton este protagonista acestui scurtmetraj, prima producţie a lui Almodóvar în limba engleză, bazată pe piesa de teatru omonimă a poetului şi dramaturgului francez Jean Cocteau.


Un alt titlu de pe lista distribuitorului este Undine, cel mai nou film al regizorului german Christian Petzold, un basm romantic modern cu elemente supranaturale, care o are în rolul principal pe Paula Beer, câştigătoare a premiului pentru Cea mai bună actriţă la Berlinale 2020 pentru acest rol. Undine este nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, câştigătorii urmând a fi anunţaţi în cursul acestei săptămâni.


"La finalul unui an cu multe premiere amânate sau anulate, privim cu optimism către 2021, când sperăm că vom reuşi să lansăm atât o parte din titlurile amânate, cât şi filme noi, care momentan au avut premiere doar în ţările de origine sau în cadrul unor festivaluri. Avem în vedere pentru prima jumătate a anului două producţii italiene, Gli anni più belli al lui Gabriele Muccino, o frumoasă poveste despre dragoste şi prietenie care se întinde de-a lungul a 40 de ani şi care îl are în rolul principal pe Pierfrancesco Favino, şi Nowhere Special al lui Uberto Pasolini, o emoţionantă şi înduioşătoare dramă socială în limba engleză, care a avut premiera la Veneţia în 2020, precum şi Persian Lessons al regizorului ucrainean Vadim Perelman, o tragi-comedie absurdă despre Holocaust. Acestora li se vor adăuga şi alte filme, cum sunt Tre piani al lui Nanni Moretti, care este aşteptat să aibă premiera anul acesta la unul dintre festivalurile mari, şi Mandibules, comedia franco-belgiană a lui Quentin Dupieux, care a avut premiera la Veneţia anul acesta", spune Antoine Bagnaninchi, director Independenţa Film.


În aşteptarea redeschiderii cinematografelor, pe contul de video on demand Vimeo al Independenţa Film se pot viziona peste 40 de titluri din portofoliul casei de distribuţie, printre cele mai noi filme adăugate regăsindu-se Maradona by Kusturica (r. Emir Kusturica), Lazzaro Felice (r. Alice Rorhwacher) şi Cyrano, mon amour (r. Alexis Michalik).

La Belle Epoque (r. Nicolas Bedos) şi Sorry We Missed You (r. Ken Loach), două dintre filmele lansate pe marile ecrane în 2020, A Separation (r. Asghar Farhadi), câştigător al premiului pentru cel mai bun film străin la Oscar 2012, Welcome to New York, controversatul film al lui Abel Ferrara, cu Gérard Depardieu şi Jacqueline Bisset, Only God Forgives, cea de-a doua colaborare a regizorului Nicolas Winding Refn cu actorul Ryan Gosling, The House That Jack Built, psycho thriller-ul lui Lars von Trier, şi Golden Glove, thrillerul şocant al lui Fatih Akin sunt doar câteva dintre titlurile ce urmează a fi disponibile online în luna decembrie pe vimeo.com/independentafilm/vod_pages/. Costul unui bilet pentru un film este de 3$, iar utilizatorul poate vedea filmul într-un interval de 2 zile.

Ne vedem în curând la cinema. Până atunci, ne puteţi urmări pe
Facebook | Instagram | Youtube | Vimeo.

Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: Cinemap, Zile şi Nopţi, Dinfilme.ro, Films in Frame, FilmSi, Movienews, Spotmedia, Munteanu Recomandă, Ziarul Metropolis.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus