decembrie 2020
Articole diverse
Ambasada Spaniei în România are plăcerea de a vă invita la un ciclu de film online dedicat regizorului Pedro Almodóvar, în perioada 17-20 decembrie 2020.

Astfel, îi invităm pe toţi spectatorii să se bucure de creaţii emblematice ale cunoscutului regizor spaniol, precum Todo sobre mi madre / Totul despre mama mea, distins în 2000 cu Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, dar şi de alte producţii multipremiate ale îndrăgitului cineast, cum ar fi Julieta, La piel que habito / Pielea în care trăiesc sau Los amantes pasajeros / Amanţii pasageri.

În contextul socio-sanitar actual, am dorit să înlesnim accesul la filme în mod gratuit şi sigur. Fiecare film este subtitrat în limba română şi va fi disponibil pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) timp de 24 de ore, începând cu orele 20:00 din zilele menţionate în program. Accesul este gratuit, fără a fi necesară crearea unui cont pe platformă.

Mulţumită colaborării excelente cu TIFF Unlimited, putem aduce cele mai bune filme în căminul fiecărui spectator, oferind astfel o alternativă culturală de petrecere a timpului liber în deplină siguranţă. Rămâneţi acasă împreună cu Almodóvar!


Programul filmelor pe TIFF UNLIMITED

Joi, 17 decembrie 2020, Ora 20:00
Julieta (2016)
Julieta, o profesoară de 55 de ani, încearcă să îi explice fiicei sale Antía, printr-o scrisoare, tot ceea ce nu i-a mărturisit în ultimii 30 de ani. Când termină scrisoarea, îşi dă seama că nu ştie unde să o trimită. Fiica sa a părăsit-o când avea 18 ani şi de atunci Julieta nu mai ştie nimic despre ea. Filmul vorbeşte despre destin, despre sentimentul de vinovăţie şi despre acel mister de neînţeles care ne face să părăsim persoanele pe care le iubim, ştergându-le din viaţa noastră ca şi cum niciodată nu ar fi însemnat nimic. Dar şi despre durerea pe care această părăsire brutală o provoacă victimei.

Vineri, 18 decembrie 2020, Ora 20:00
Los amantes pasajeros / Amanţii pasageri (2013)
O defecţiune tehnică pune în pericol vieţile celor de la bordul zborului 2549. Piloţii încearcă, alături de colegii lor din turnul de control, să găsească o soluţie. Însoţitorii de zbor şi şeful lor sunt personaje neobişnuite, baroce, care încearcă să uite de problemele personale şi se dedică trup şi suflet sarcinii de a face zborul cât mai plăcut pentru pasagerii lor, în aşteptarea soluţiei.

Sâmbătă, 19 decembrie 2020, Ora 20:00
La piel que habito / Pielea în care trăiesc (2011)
De când soţia sa a suferit arsuri grave în incendiul provocat de un accident de maşină, doctorul Robert Ledgard, chirurg plastic eminent, şi-a dedicat ani întregi cercetării şi experimentelor pentru a crea un nou tip de piele cu care ar fi putut să o salveze. Este vorba despre o piele sensibilă la atingeri, dar rezistentă la orice fel de agresiune. Pentru a pune în practică această descoperire revoluţionară, doctorului Ledgard îi sunt necesare trei lucruri: lipsa de scrupule, un complice şi un cobai. Scrupule nu are, iar Marilia, femeia care a avut grijă de el de când s-a născut, este complicele perfect. Problema va fi găsirea cobaiului uman.

Duminică, 20 decembrie 2020, Ora 20:00
Todo sobre mi madre / Totul despre mama mea (1999)
Manuela este martora accidentului de maşină în care fiul ei, Estéban, îşi pierde viaţa chiar în ziua în care împlinea 17 ani, în timp ce alerga să obţină un autograf din partea actriţei sale preferate. Manuela descoperă din jurnalul adolescentului că cea mai mare dorinţă a lui fusese să-şi cunoască tatăl. Femeia pleacă la Barcelona, în căutarea bărbatului de care s-a despărţit cu mult timp în urmă, pentru a-i spune că ultimele cuvinte ale fiului său i-au fost adresate lui, chiar dacă nu l-a cunoscut niciodată. Numai că tatăl lui Estéban - un transsexual care, între timp, şi-a schimbat numele în Lola - nici nu ştie că băiatul a existat vreodată.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus