iunie 2021

Dacă faci parte din comunitatea LGBTIQ+ şi ţi-ai dorit dintotdeauna să faci film, te aşteptăm cu noi în tabăra de film queer ART200!

În tabără vrem să explorăm cinematografia ca unealtă de (auto)reprezentare a persoanelor marginalizate. De reţinut că nu căutăm persoane cu cunoştinţe despre istoria filmului queer sau cu abilităţi cinematografice. Interesul în subiect este de-ajuns. Rămâne să descoperim împreună cum se îmbină arta şi lupta pentru drepturi şi reprezentare.

Tabăra va avea loc între 18 şi 25 iulie 2021, iar deadline-ul pentru înscrieri este 21 iunie 2021.  Formular de înscriere aici: forms.gle/BAHfwmsRz7yWbQRr5.


Este important pentru noi să auzim voci diverse, aşa că încurajăm participarea din cât mai multe oraşe, atât din România, cât şi din Republica Moldova. Noi vom oferi cazare, mese, transport, cursuri de film, echipament (dacă nu ai deja) şi o comunitate care să te susţină - tu trebuie să vii cu o idee de film pe care vrei să o pui în aplicare.

Mentorii cu care vei lucra în tabără sunt: Patrick Brăila (regie), Alina Medoia, Raj Alexandru Udrea (actorie), Carolina Vozian (scenaristică), Ioana Bogdana (producţie), Eva Todică (imagine), Denisu Velica (montaj).

Atelierele vor avea loc în aer liber şi vom respecta toate normele sanitare şi de distanţare pentru prevenirea COVID-19. Încurajăm pe cât posibil vaccinarea dacă ai posibilitatea până la începerea taberei. Vom avea şi teste rapide disponibile în funcţie de evoluţia situaţiei pandemice.

Găseşti ART200, festivalul de film queer, pe:
Facebook: www.facebook.com/art200iff
Instagram: www.instagram.com/art200iff/

Tabăra de film queer ART200 este un proiect cultural derulat de Asociaţia EasyEco şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.
Cu sprijinul: Asociaţia Accept, Google.org, Ambasada Suediei în România.
Parteneri: Asociaţia Quantic, Asociaţia Vira, British Council, Forumul Cultural Austriac, GENDERDOC-M, Institutul Goethe, Identity.Education, Colectiva Autonomă Macaz, Mad Pride, MozaiQ, Pride România, Rise Out, Festivalul Super, Vira Films.
Parteneri media: Films in Frame, CUTRA, Perspektiva, All About Romanian Cinema, Film Menu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus