iulie 2021
Festivalul de Film Anonimul 2021
13 producţii autohtone, alese din peste 80 de filme înscrise, se regăsesc în competiţia de scurtmetraj românesc a celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, care va avea loc între 9-15 august 2021 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Peste 80 filme au fost înscrise în competiţia de scurtmetraj românesc a ANONIMUL IIFF, selecţia acestora aparţinând criticului de film Ionuţ Mareş. Din cele 13 scurtmetraje selectate, publicul va decide prin vot câştigătorul premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1.000 de Euro, în timp ce Fundaţia Anonimul va alege din competiţiile de scurtmetraj românesc, dar şi internaţional, câştigătorul Premiului Ovidiu Bose Paştină.

"Probabil a fost cel mai greu an de când fac selecţia de scurtmetraje la ANONIMUL. Au fost zeci de filme româneşti înscrise, multe dintre ele bune, mai multe decât cele 13 pe care le-am ales. E îmbucurătoare energia cineaştilor, într-o perioadă în care ştim că nu le-a fost deloc uşor. Aşadar, în selecţia de scurtmetraje ANONIMUL se regăsesc filme ale unor regizori care anul acesta debutează în lungmetraj - Ruxandra Ghiţescu şi Octav Chelaru, filme semnate de cei doi tineri cineaşti prezenţi la Cannes 2021, Andrei Epure şi Andreea Borţun, sau filme realizate de doi dintre cei mai promiţători studenţi la regie de la UNATC: Alma Buhagiar şi Theodor Ioniţă. Alina Şerban şi Valeriu Andriuţă, cunoscuţi în primul rând ca actori, revin la ANONIMUL cu câte un nou scurtmetraj ca regizori, iar regizoarea de teatru Ioana Păun debutează în cinema cu un film-surpriză. Nici comediile, una muzicală, de Alex Pintică, şi alta cu gangsteri, de Andrei Redinciuc, nu puteau lipsi din program, alături de animaţiile realizate de Paul Mureşan sau tânărul colectiv 4INAROOM. Sper că selecţia va surprinde publicul prezent la Sfântu Gheorghe cel puţin la fel de mult pe cât m-a entuziasmat pe mine. E o competiţie care reflectă diversitatea tot mai mare de stiluri şi de subiecte a cinematografiei române."- Ionuţ Mareş, selecţioner al competiţiilor de scurtmetraj ANONIMUL IIFF.

Competiţia de scurtmetraj românesc ANONIMUL 18:

Cântec de leagăn (animaţie) - regia Paul Mureşan
Datoria - regia Andrei Redinciuc
Despre noi - regia Ruxandra Ghiţescu
Emilia Hosu are HIV - regia Ioana Păun
Eu sunt Dorin - regia Valeriu Andriuţă
Eu contez - regia Alina Şerban
Invizibilii (animaţie) - regia 4inaroom
Împreună - regia Alma Buhagiar
Mihail şi Achim - regia Teodor Ioniţă
Poate întunericul mă va acoperi - regia Andrei Epure
Statul paralel - regia Octav Chelaru
Trecut de ora 8 - regia Alexandru Pintică
When Night Meets Dawn- regia Andreea Borţun

Totodată, Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL anunţă startul unor parteneriate cu OTP Bank şi Kaufland, care devin astfel Parteneri Oficiali al Festivalului.

"De ce ne bucurăm că facem parte din ANONIMUL? E vorba de plăcere. ANONIMUL e original şi atipic, spontan şi foarte delectant. Aşa cum ne dorim noi toţi, undeva adânc în inima noastră, să avem toate vacanţele. Dacă mă gândesc mai bine, ANONIMUL e un fel de all inclusive. Ne alăturăm acestui eveniment cu multă energie şi cu încrederea că pe termen lung vom face împreună lucruri frumoase. O experienţă relaxantă dorim celor care ne vor fi alături în Deltă!" - Attila Kelemen -Director Marketing şi Comunicare OTP BANK.

"După un an de grea încercare pentru cultură, impact resimţit mai ales de artiştii independenţi, credem că e de datoria noastră să fim alături de ei. Suntem alături de Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL pentru că vrem să ajutăm la revitalizarea sectorului şi suntem optimişti că pentru artişti, chiar şi vremurile tulburi pot fi surse de inspiraţie. Împreună am trăit momente istorice cu mare greutate pentru noi ca societate, iar arta e cel mai sublim mod de a transmite un mesaj de speranţă pentru tot ce va însemna lumea post-pandemie", declară Valer Hancaş, Director de Comunicare şi Corporate Affairs Kaufland România.

Programul ANONIMUL 2021 cuprinde două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, o competiţie de lungmetraj, precum şi proiecţii de film de lungmetraj şi scurtmetraj în afara competiţiilor, urmate de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

Mai multe detalii, precum şi programul festivalului, vor fi comunicate pe parcursul săptămânilor viitoare pe www.festival-anonimul.ro/

Ne puteţi urmări pe:
Website | Facebook | Instagram
***

OTP Bank şi Kaufland prezintă ediţia a 18-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.
Proiect cultural co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Consiliul Judeţean Tulcea şi Dacin Sara.
Partener principal: Birra Moretti
Partener: IT Bright Solutions
Cu sprijinul: Green Village, Green Dolphin Camping, Navrom Delta, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Coca-Cola, Costa Coffee, Eventbook.ro
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: Films in Frame, IQAds, Smark, Libertatea, News.ro, Spotmedia, Urban.ro, Vice, Ziarul Metropolis



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus