august 2021
Festivalul de Film Anonimul 2021
Publicul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL a decis sâmbătă, 14 august 2021, prin vot electronic, câştigătorii celei de-a 18-a ediţii: Neidentificat, lungmetrajul regizat de Bogdan George Apetri, este câştigătorul Trofeului Anonimul. Premiul, în valoare de 3.000 de euro, a fost oferit de OTP Bank România.

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1.000 de euro, oferit de DACIN-SARA, a fost acordat filmului Datoria, regizat de Andrei Redinciuc, în timp ce Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Kaufland România, a mers către Sticker, regizat de Georgi M. Unkovski.

Mihail şi Achim, regizat de Theodor Ioniţă, este scurtmetrajul căruia anul acesta Fundaţia ANONIMUL i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Paştină, în valoare de 1.000 de euro.

Cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, care a avut loc în perioada 9 - 15 august 2021 la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, şi al cărei prezentator a fost actorul Dragoş Olaru, a reunit în selecţie 44 titluri, dintre care 13 titluri în competiţia de scurtmetraj românesc, 10 în competiţia de scurtmetraj internaţional şi cinci în competiţia de lungmetraj. Selecţia competiţiei de lungmetraj a fost realizată de Ludmila Cvikova, în timp ce selecţia competiţiilor de scurtmetraj a fost realizată de criticul de film Ionuţ Mareş.

Peste 2.500 de spectatori au fost prezenţi în fiecare seară la proiecţiile filmelor din Green Dolphin Camping, având ocazia de a viziona cele mai noi lungmetraje de ficţiune româneşti precum Întregalde, în regia lui Radu Muntean, care a fost prezent la proiecţie şi a răspuns întrebărilor adresate de public, sau Câmp de maci (r. Eugen Jebeleanu), care a fost urmat de o discuţie cu actorul Conrad Mericoffer.

Land, lungmetrajul de debut în regie al cunoscutei actriţe Robin Wright, care a fost prezentat în premieră internaţională la Sundance Film Festival 2021, a deschis cea de-a 18-a ediţie a ANONIMUL IIFF, rulând în premieră naţională, în timp ce Respect, filmul consacrat reginei muzicii soul Aretha Franklin, care o are ca protagonistă pe Jennifer Hudson, a fost prezentat la ANONIMUL IIFF cu două zile înaintea premierei internaţionale.

Quo Vadis, Aida?, o coproducţie cu participare românească, regizată de Jasmila Zbanic şi nominalizată la Oscar 2021 la categoria Cel mai bun film străin, a fost filmul de închidere al ediţiei 2021.

Printre invitaţii speciali ai ANONIMUL IIFF 2021 s-au numărat regizorul Radu Muntean şi actorii Ioana Flora, Andi Vasluianu, Conrad Mericoffer şi Aida Economu.

Ne puteţi urmări pe: Website | Facebook | Instagram
***

OTP BANK şi KAUFLAND prezintă ediţia a 18-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.
Proiect cultural co-finanţat de Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Consiliul Judeţean Tulcea şi Dacin Sara.
Partener principal: Birra Moretti
Partener: IT Bright Solutions, Synek
Cu sprijinul: Groupama România, Green Village, Green Dolphin Camping, Navrom Delta, Novotel, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Gebrüder Weiss, Memento Bus, 360 Revolution, Via Viticola, Coca-Cola, Costa Coffee, The Famous Grouse, Eventbook.ro
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: Libertatea, News.ro, Spotmedia, IQAds, Smark, Urban.ro, A List Magazine, Vice, Films in Frame, Ziarul Metropolis, Munteanu




0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus