iulie 2021
Festivalul de Film Anonimul 2021

Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL, care va avea loc în perioada 9-15 august 2021, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, reuneşte în competiţie cinci filme de lungmetraj, internaţionale şi româneşti, selecţionate de Ludmila Cvikova.


Kala Azar (r. Janis Rafa, Olanda-Grecia), Looking For Venera (r. Norika Sefa, Kosovo), Neidentificat (r. Bogdan George Apetri, România), Only Human (r. Igor Ivanov, Macedonia de Nord, Serbia, Bulgaria, Kosovo, Slovenia) şi Yellow Cat (r. Adilkhan Yerzhanov, Kazahstan, Franţa) sunt cele cinci filme care vor concura pentru Trofeul ANONIMUL.

Bogdan Farcaş în Neidentificat
La 10 ani de la prezentarea debutului său, Bogdan George Apetri revine la ANONIMUL IIFF, în competiţie, cu Neidentificat, cel de-al doilea film al său, un thriller poliţist care îi are în rolurile principale pe actorii Bogdan Farcaş şi Dragoş Dumitru, laureaţi cu Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Varşovia. Din distribuţie mai fac parte Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Kira Hagi şi Andrei Aradits.

Filme româneşti în afara competiţiei

Alături de Întregalde, fimul lui Radu Muntean, prezentat la Cannes, şi Câmp de maci, lungmetrajul de debut al lui Eugen Jebeleanu, alte cinci filme româneşti vor fi prezentate la ANONIMUL IIFF, în afara competiţiei.

Întregalde
Lebensdorf, în regia lui Vali Hotea, avându-i ca protagonişti pe Mimi Brănescu, Ana Covalciuc şi Ioana Flora, este o reprezentare socio-culturală a unei generaţii aflate la răscruce. Lungmetrajul îl are în centru pe Ducu Dobrescu, un scriitor care trece prin criza vârstei mijlocii şi este în pană de creaţie. În încercarea de a-şi reface viaţa şi de a-şi termina noul roman, el pendulează între două ţări (România şi Germania) şi două femei (Andra - soţia şi Giulia - fosta lui mare iubire).
Lebensdorf (foto: Vlad Bâscă)
Mia îşi ratează răzbunarea, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Bogdan Theodor Olteanu, ale cărui protagoniste sunt Ioana Bugarin, Maria Popistaşu, Ana-Maria Guran şi Silvana Mihai, va rula de asemenea în afara competiţiei. Mia este o tânără actriţă, hotărâtă să se răzbune pe fostul iubit, de care s-a despărţit într-un mod violent. Filmul a avut premiera internaţională în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, unde a obţinut o Menţiune specială a juriului.

Otto barbarul, debutul în lungmetraj al Ruxandrei Ghiţescu, surprinde momentul din viaţa unui adolescent punk în care acesta se confruntă cu pierderea iubitei sale. Din distribuţie fac parte Marc Titieni, Ana Radu şi Iulian Postelnicu. Filmul a avut premiera internaţională în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo.
Otto barbarul
 Un alt debut în lungmetraj din programul ANONIMUL IIFF este #dogpoopgirl, în regia lui Andrei Huţuleac, produs de Dan Chişu, şi inspirat de fapte reale petrecute în Coreea de Sud în 2005. Filmul spune povestea unei tinere care devine peste noapte persona non-grata după ce câinele ei defechează în metrou. #dogpoopgirl a făcut parte din selecţia Festivalului de Film de la Moscova, unde a câştigat trei premii, inclusiv Marele Premiu.

Prezentat în cadrul festivalului de la Moscova, După 40 de zile, în regia lui Andrei Gruzsniczki, se regăseşte în programul ANONIMUL IIFF. O poveste despre prietenie şi iubire, filmul are în centru relaţia de prietenie dintre Emil, un bătrân care nu crede în spirite şi a cărui soţie a murit, şi Titi, prietenul lui de o viaţă, profund afectat de moartea Smarandei, soţia prietenului său.
După 40 de zile
 Proiecţiile din cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL vor avea loc în cinematograful din Green Village Resort, precum şi în aer liber în Green Dolphin Camping.

Accesul în spaţiile de proiecţie este condiţionat de deţinerea unui certificat de vaccinare sau a unei dovezi de testare anti-covid, conform reglementărilor în vigoare, precum şi de deţinerea unui bilet cu valoare 0. Locurile pot fi rezervate prin achiziţionarea unui bilet cu valoare 0 lei de pe platforma Eventbook.ro, cu 24 de ore înaintea începerii proiecţiilor.

Programul ANONIMUL 2021 cuprinde două competiţii de scurtmetraje, româneşti şi internaţionale, o competiţie de lungmetraj, precum şi proiecţii de film de lungmetraj şi scurtmetraj în afara competiţiilor, urmate de întâlniri şi dialoguri între cineaşti şi public.

Mai multe detalii, precum şi programul festivalului, vor fi comunicate în curând pe www.festival-anonimul.ro/

Ne puteţi urmări pe:
Website | Facebook | Instagram

***

OTP Bank şi Kaufland prezintă ediţia a 18-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.
Proiect cultural co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Consiliul Judeţean Tulcea şi Dacin Sara.
Partener principal: Birra Moretti
Partener: IT Bright Solutions
Cu sprijinul: Green Village, Green Dolphin Camping, Navrom Delta, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Coca-Cola, Costa Coffee, Eventbook.ro
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: Films in Frame, IQAds, Smark, Libertatea, News.ro, Spotmedia, Urban.ro, Vice, Ziarul Metropolis
0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus