februarie 2022
Articole diverse
TETA lansează pe 1 februarie sesiunea de înscrieri pentru cea de a 8-a ediție a Rezidenței internaționale de scenaristică Pustnik, care se va desfășura la jumătatea lunii septembrie 2022. Pustnik a reprezentat primul program de acest fel apărut în România în 2014 și dedicat dezvoltării filmelor de lungmetraj realizate de tineri cineaști din întreaga lume.

După o ediție desfășurată online în 2020 și o revenire în persoană în 2021, Pustnik are loc într-o locație izolată, prielnică scrisului, din mediul rural din România. În ultimii șapte ani rezidența a fost găzduită de Port Cultural Cetate, pe malurile Dunării. Programul poate suferi modificări în relație directă cu evoluția situației epidemiologice. Organizatorii vor implementa măsurile impuse de autorități și vor anunța în timp util condițiile desfășurării în siguranță a rezidenței.

Opt proiecte de debut în lungmetraj - două din România și șase din afara țării - vor fi dezvoltate în cadrul Pustnik. Pe lângă timp dedicat scrierii și dezvoltării scenariilor, Pustnik le oferă rezidenților selectați oportunitatea de a întâlni participanți din edițiile trecute care și-au produs sau lansat deja filmele de debut și de a cunoaște scenariști consacrați internațional, care le vor oferi consultanță pe proiecte.

Pustnik se adresează cineaștilor care au scris cel puțin un scurtmetraj de ficțiune cu care să fi participat la un festival renumit pe plan internațional. Cunoașterea limbii engleze este obligatorie, aceasta fiind limba de lucru în cadrul rezidenței.

Rezidenții și invitații vor participa la sesiuni de lucru comune și la proiecții ale propriilor filme. Pustnik încurajează schimbul constructiv de idei, spiritul comunitar între cineaști din întreaga lume și generozitatea susținerii reciproce.

Aplicațiile sunt deschise până pe data de 6 martie 2022. Mai multe informații se găsesc pe website-ul oficial, www.pustnik.com. Pustnik este un program conceput de scenariști pentru scenariști, motiv pentru care înscrierea și participarea (cu excepția transportului internațional) sunt gratuite.

Proiectele participante vor fi alese de co-fondatorii rezidenței, Andreea Borțun (regizoare și scenaristă) și Bryn Chainey (regizor și scenarist, UK/Australia) și vor fi anunțate la sfârșitul lunii mai 2022.

Mai multe informații:
www.pustnik.com
www.facebook.com/pustnik
Andreea Pătru - [email protected]

Despre Pustnik:
Pustnik este un program creat în 2014 care își propune să le ofere tinerilor scenariști un context prielnic dezvoltării filmelor de lungmetraj la care lucrează, într-un cadru natural și relaxat, departe de presiunile industriei. În același timp, Pustnik își dorește să creeze în jurul său o rețea de profesioniști din mediul cinematografic, cu scopul încurajării colaborărilor dintre aceștia. Începând din 2021 Pustnik a demarat o nouă etapă a programului său: o serie de trei rezidențe de dezvoltare de scenarii dedicate atât noilor participanți, cât și participanților edițiilor trecute care lucrează la primul sau al doilea lungmetraj.

Program organizat de Asociația T.E.T.A
TETA este un ONG fondat în iunie 2006. Asociația are ca scop principal dezvoltarea programelor și evenimentelor culturale menite să promoveze educația și renașterea culturală a comunităților care îi găzduiesc evenimentele. TETA funcționează și ca producător de filme și spectacole de teatru.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)
Parteneri: European Short Pitch, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale"
Parteneri media: All about Romanian Cinema - aarc.ro
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus