august 2022
Festivalul de Teatru Tânăr Ora de Teatru, Zaga Zaga, 2022
Giulia Manolache, are 17 ani este din Panciu, studiază la Liceul teoretic Ioan Slavici, Panciu. În 2022, participă la Festivalul de teatru tânăr Ora de teatru, în calitate de organizatoare și actriță.

Întrebare: Cine ești ca om / artist?
Giulia Manolache: Nu pot spune clar și fără echivoc ce fel de om sunt pentru că asta ar însemna să îmi atașez niște etichete "provizorii" care, la un moment dat, vor fi acoperite de alte etichete la fel de "provizorii". Îmi place să cred că pot fi exact cine vreau eu, teatrul m-a învățat să experimentez și să îmi las toate trăirile să se manifeste în cel mai grandios mod, sub lumina reflectoarelor. Când mă gândesc la mine cea de acum mereu văd un copil, unul plin de sensibilitate, empatie, veselie, dar și tristețe uneori. Se zice că cei mici, copiii, nu mint niciodată, iar eu cred că noi trebuie să ne lăsăm să fim uneori emoție pură, reală.

Întrebare: Care este prima ta amintire cu teatru?
G.M.: Nu am în minte clar care a fost prima amintire, în schimb știu momentul când am participat la o repetiție a trupei din care fac parte. Intensitatea și profunzimea trăirilor ce erau creionate de actori pe scenă îmi făceau corpul să vibreze, să trăiască acea poveste.

Întrebare: Ce înseamnă pentru tine experiența Festivalului de Teatru tânăr "Ora de teatru"?
G.M.: Pentru mine festivalul e un moment foarte special, e un moment de unire. E cel mai frumos sentiment să știi că poți sta cu tineri ce împărtășesc aceeași pasiune. Pentru noi tinerii este esențial să ne clădim prietenii. Pot spune că n-aș da nimic în schimbul serilor târzii în care orele trec pe lângă noi, seri în care sunt spuse cele mai frumoase povești. Reuniune de familie aș numi-o, pentru că toți suntem micii fii ai teatrului.

Întrebare: Povestește-ne despre cum e să fii parte din organizarea acestui festival.
G.M.: În momentul în care lucrurile sunt făcute din pasiune, nimic nu mai pare o greutate. Este foarte multă muncă în spate, zeci de materiale de creat pentru social media, invitați, spații, și multe altele. Eu mă ocup de revista festivalului. Îmi doresc ca cititorii mei să fie cât mai interesați de eveniment, și să atragem cât mai multe persoane în lumea teatrului. Satisfacția cea mai mare e în timpul festivalului, când privești per ansamblu ceea ce ai reușești să creezi cu întreagă echipa și să spui: "wow, am făcut-o și anul acesta".

Întrebare: Unde se va desfășura evenimentul?
G.M.: Festivalul va avea loc în resortul Zaga Zaga, în perioada 7-11 septembrie 2022. Într-un loc departe de zgomotul și agitația orașelor, în delta Siretului, zeci de tineri au ocazia de a se distra în resort pe bărcuțe, cu căruța, la piscină, iurte, căsuțe plutitoare și multe altele. Este o oportunitate pentru toți tinerii să se bucure de ceea ce îi atrage chiar și în festival.

Întrebare: Care este energia și vibe-ul festivalului?
G.M.: Mă gândesc la câteva lucruri: emoție, reflectoare și pasiune. Asta ne unește, asta ne adună. Sunetul aplauzelor de la finalul fiecărui spectacol și adrenalină amestecată cu un soi ciudat de fluturi în stomac, ne devin ușor, ușor familiare. Nu știu alții cum sunt dar eu când pășesc pe scenă devin alt om, la propriu. Iubesc asta și simt că am oportunitatea să manifest fiecare părticică din mine, pentru că un întreg e format din mai multe piese, nu? Le hrănesc pe toate egal pe scenă, acolo furia, melancolia, suspiciunea, extazul au voie să existe, să fie toate în largul lor, fără presiunea lumii exterioare, reale, în care cu toții ne risipim.

Întrebare: Ce înseamnă pentru tine teatrul?
G.M.: Ei bine pentru mine teatrul înseamnă mult, de la dezvoltare personală până la socializare și prietenii noi. Noi actorii putem dicta dispoziția publicului. Ziua spectatorului evoluează în funcție de energia actorului. Eu una aleg să trăiesc fiecare rol, fiecare replică sau exclamație. Îmi vibrează corpul la fiecare pas, replică și gest pentru că aleg să fiu acel personaj , și aleg să îi preiau absolut toate piesele / fațetele personalității. Îmi doresc că fiecare strop de emoție să fie transmis publicului. Mereu am iubit acorii care au reușit să mă rupă de firul realității și să mă înghită în povestea lor. Acesta este scopul, să mă desprind de tot ce înseamnă EU și să experimentez.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus