Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Arlecchino. Slugă la doi stăpâni

Magia lui Strehler la Bucureşti - Arlecchino. Slugă la doi stăpâni


aprilie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
După tulburătorul spectacol cu Insula Sclavilor prezentat în 1995 la Teatrul Bulandra,

Piccolo Teatro di Milano revine la Bucureşti cu

Arlecchino. Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni
în regia lui

Giorgio StrehlerO spumoasă comedie, într-o cheie rafinată şi subtilă, respirând geniul şi magia lui Strehler.

Sageata GIORGIO STREHLER, mare regizor reformator al scenei europene, a montat teatru şi operă cu acelaşi rafinament. Nimeni nu a acordat o atenţie atât de mare importanţei luminilor în spectacol. În acelaşi timp, a crezut cu tărie în puterea actorului de a străluci pe scenă. Trilogia vilegiaturii de Goldoni, Livada de vişini de Cehov, El Nost Milan de Bertolazzi, Opera de trei parale şi Viaţa lui Galileo Galilei de Brecht, Uriaşii munţilor de Pirandello, Regele Lear, Furtuna de Shakespeare sunt spectacole care l-au făcut celebru în toată lumea.

Piesa preferată a lui Strehler rămâne Slugă la doi stăpâni de Goldoni, pe care a montat-o în şase variante. Versiunea prezentată la Bulandra este ultima dintre ele. A avut premiera în 1997, marcând aniversarea a jumătate de veac pentru Piccolo Teatro, înfiinţat în 1947 de Giorgio Strehler şi Paolo Grassi. Reluând Arlecchino, Strehler a restituit teatrului o formă uitată, a redescoperit frumuseţea Commediei dell'arte.Sageata FERRUCCIO SOLERI, interpretul lui Arlecchino, a sărbătorit, în ianuarie 2005, cincizeci de ani de actorie pe scena de la Piccolo Teatro. A îmbrăcat costumul lui Arlecchino în peste 2000 de reprezentaţii ţinute în mai mult de patruzeci de ţări. Joacă acest personaj din 1963. Într-un interviu dat în 1987, Strehler spunea despre personaj: "Ferruccio îmbătrâneşte tot mai vizibil, dar Arlecchino al său întinereşte în fiecare zi. Nici eu nu pot înţelege cum este posibil".Sageata Cu: Ferruccio Soleri, Ettore Conti, Giorgio Bongiovanni, Sara Zoia, Paolo Calabresi, Stefano de Luca, Stefano Onofri, Giorgia Senesi, Stefano Guizzi, Sergio Leone, Enrico Bonavera, Alessandra Gigli, Luca Criscuoli.

Sageata Reprezentaţiile vor avea loc în zilele de 26, 27, 28, 29, 30 aprilie, ora 19:00, Sala Izvor. Spectacolul este supratitrat în limba română. Preţul biletelor: 15,7 RON (reduse), 31,5 RON.
 Toate articolele despre Arlecchino. Slugă la doi stăpâni


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Arlecchino remix - Arlecchino. Slugă la doi stapîni, Oana Stoica
 Arlecchino, rafinamentul vinului vechi, Cristina Modreanu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer