noiembrie 2023
Summit
Teatrul Masca București
Summit
Concept, scenariu și regie: Florin Fieroiu
Muzica: Vlaicu Golcea
Costume și decor: Cristina Milea
Asistent scenografie: Cosmina Croitoru
Distribuție: Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu, Dora Iftode, Alina Crăiță, Valentin Mihalache, Laura Duică, Mădălin Mladinovici.

"Spectacolul Summit se întrupează în jurul principiilor și esteticii formulate de mișcarea dadaistă, curent artistic revoluționar apărut la începutul secolului al XX-lea, care l-a avut în centrul său energetic și conceptual pe Tristan Tzara, alături de Hugo Ball, Francis Picabia, Marcel Janko, Andre Breton și alți artiști remarcabili ai vremii.

Procesul de lucru este o explorare cu preponderență în perimetrul teatral și coregrafic a ideilor bulversante care pot fi regăsite în lucrarea lui Tristan Tzara, Sept manifestes Dada publicată la Paris în 1924. Cele șapte manifeste vor fi ghidul acestei explorări pentru descoperirea unui spațiu artistic ieșit din tiparele obișnuite, a unui cadru dedicat spargerii convențiilor scenice și căutării dincolo de logică, a unui demers estetic în care mecanismul psihologic nu mai are nici o relevanță.

Spectacolul încearcă să reînvie spiritul acestor tineri artiști de la începutul secolului al XX-lea, să reîntrupeze curiozitățile și fricile lor, spiritul lor de frondă, revolta, nihilismul și totodată curajul de a se opune trecutului fără nici un fel de milă față de valorile acestuia. Gesturile și ticurile la puterea a șaptea, anti-muzica, fuga cu spatele, anarhia scenică, anti-logica, dramaturgia aleatorie, declamația care se sparge de zidul spectatorilor uluiți nu ne vor pune nici o problemă estetică pentru că Dada ne-a oferit un context perfect de explorare și valorificare a acestor idei.

Summit este o invitație într-un univers artistic inovator și provocator. O ușă semi-deschisă către expresivitate, creativitate... libertate." (din prezentarea spectacolului)

Fotografii de Dinu Lazăr (realizate la repetiția din 23 noiembrie 2023)

( Click pe o fotografie pt slideshow.)



Sorin Dinculescu

Anamaria Pîslaru





Dora Iftode







Florin Fieroiu







Alina Crăiță



























Valentin Mihalache







Laura Duică















































































































































Mădălin Mladinovici


































































































De: Florin Fieroiu Regia: Florin Fieroiu Cu: Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu, Dora Iftode, Alina Crăiță, Valentin Mihalache, Laura Dumitrașcu-Duică, Mădălin Mladinovici

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus